Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, chciał bym się dowiedzieć jak to jest z tymi wysyłkami smart, np Allegro DPD smart, jezeli np wystawiam przedmiot za 100zł i ktoś kupi z opcją smart za 0zl to ma wysyłkę za 0zł a ja jako sprzedający nie mam opłaty? czy mimo wszystko ,muszę zapłacić?
masz dopłate do smarta ok 6 zł plus dopłata do kg plus dopłata za podjazd ponizej 3 paczek tak wiec ze 12 zł dopłacasz do smarta
Niczego nie masz za darmo, musisz wliczyć sobie to w cenę. masz kalkulator https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/kalkulator-oplat
Zdaje sobie z tego sprawę , tylko zastanawiałem się jak to ugryźć, bo bo żeby nie być stratny muszę wystawić aukcję na 110zl zamiast 100zl, gorzej jak kupujący nie ma smarta, wtedy można powiedzieć ,że płaci 2x 😉
jak nie ma smarta to czy u ciebie czy u innego musi zapłacic za wysyłke
Zgadza się, chodziło mi ,że jak powiedzmy doliczę sobie te 10zł do ceny na wysyłkę, ale kupujący nie będzie miał smarta to i tak kupi z wysyłką z aukcji np. 13.99zł zamiast 0zł, a te 10zł które doliczyłem zostanie jakby nie wykorzystane na + dla mnie
Noś do ŻABKI to nie zapłacisz za podjazd :)) Pozdrawiam
Punkt DPD mam blisko gorzej z Żabką 😉
jak zapłaci za wysyłke 13.99 to płacisz prowizje od towaru i prowizej od tych 13.99 i tak jestes w plecy
Zawsze mniej 😉 dzięki za odpowiedzi
Nie da się sprzedawać ze stratami.
koszty które ci opisalem są nie zwracalne gdy kupujący zgłosi zwrot towaru czyli nie sprzedałes nie zarobiłes a jestes 10 zł w plecy plus z 10 zł pakowanie