Wznawianie ofert sprzedaży
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witajcie,
Bardzo proszę o odpowiedź na pytanie (zamieszczone już wcześniej 3.11.):
Jak wznowić zakończone oferty sprzedaży???
Podczas wznawiania wszystkich aukcji pojawia się komunikat:
"Prowadząc sprzedaż na koncie zwykłym (nie zarejestrowanym jako konto firma), musisz ustawić czas trwania oferty. Jeśli nie możesz już edytować tej wartości to utwórz nową ofertę korzystając z funkcji "Wystaw Podobną"."
Nie mogę już edytować tej wartości. Proszę o ścieżkę dostępu do instrukcji, jak skorzystać z funkcji "Wystaw Podobną". Niestety nie mogę jej odnaleźć.
Jeszcze tak niedawno nie było żadnych problemów z wznawianiem ofert. Odbieram to jako celowe utrudnianie pracy sprzedającym.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dziękuję..
Teraz nie pojawia mi się po naciśnięciu trzech kropek opcja:
tylko dwie możliwości do wyboru:
- zmień produkt
- zgłoś błąd w produkcie.
Pozostałe opcje zniknęły..
Wystawiłam dużo ofert sprzedaży, które zakończyłam i chciałam wznowić po paru dniach. Poprzednio nie było z tym żadnych problemów. Można było również wznowić zbiorczo jednorazowo 20 ofert poprzez zaznaczenie wszystkich i na dole strony była opcja wznów (wszystko działało i oferty wznawiały się bezproblemowo).
Proszę o pomoc, w jaki sposób mam wznowić wszystkie swoje oferty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dodam jeszcze jedno..Aby można było "wystawić podobną" oferta musi być aktywna. Nie mogę wznowić ofert czyli ich aktywować. Jak mam je aktywować?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
To powinna być w zakończonych a wówczas należy wystawić od nowa.🤔
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dziękuję..
Ok znalazłam opcję "wystaw podobną", która wyświetla się po naciśnięciu trzech kropek, jeśli nie wchodzę w szczegóły danej oferty (czyli opis tej oferty).
Aczkolwiek po naciśnięciu opcji "wystaw podobną" i rozwinięciu całej oferty sprzedaży, jak już zejdę do samego końca i naciskam "Wystaw i zaakceptuj warunki", pojawia mi się wciąż informacja:
"Wystąpił błąd
Prowadząc sprzedaż na koncie zwykłym (nie zarejestrowanym jako konto firma), musisz ustawić czas trwania oferty. Jeśli nie możesz już edytować tej wartości to utwórz nową ofertę korzystając z funkcji "Wystaw Podobną".
Mam nadzieję, że allegro szybko naprawi ten BŁĄD.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Musisz teraz ustawić czas trwania ofert np 30dni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dziękuję.
Co będzie się działo po upływie 30 dni? Znów trzeba będzie korzystać z opcji "wystaw podobną" w przypadku ok kilkuset ofert sprzedaży? Tzn "wystawiać podobną" każdej z kilkuset ofert?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Witam Serdecznie, Ja niestety mam ten sam problem, z tymże niestety nie wystawiałem wcześniej ofert. Złożyłem wniosek o przeniesienie konta na konto firmowe. Niestety stwierdzam, że ten system to absolutna patologia dla nowego klienta. Jestem zupełnie z niego niezadowolony. Jest nielogiczny i łatwo się w nim zgubić. Wybitnie skomplikowana sprawa. Mam konto od 14 lat, wróciłem do sprzedaży tutaj i straciłem 2 godziny zanim ogarnąłem o co w tym wszystkim chodzi, a na końcu dostałem wiśnię na torcie w postaci błędu i niestety nie mogę wystawić aukcji. Okropnie to wygląda obecnie. Polecam zainwestować w głęboką analizę UI/UX względem nowych klientów, lub powracających po długim czasie nie używania Allegro. Jestem absolutnie tym zniesmaczony. Straciłem 2 godziny na nic.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@DarkKondzio czy przesłałeś wymagane dokumenty do zmiany konta na firmowe? Jak brzmiał komunikat o błędzie, który otrzymałeś? Czy możesz przesłać zrzut, na którym będzie widoczny?
Moderatorka