Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zerknijcie proszę na moją korespondencję z allegro. Nie chcą mi umorzyć prowizji od sprzedaży, chociaż kupujący odstąpił od umowy. Zachorowałem i nie mogłem wyslac towaru. Kupujący to potwierdził. Wysłałem im potwierdzenie przelewu a skończyło się tak
Dzień dobry,
dziękuję za wiadomość.
Niestety nie mogę przyznać Panu rabatu transakcyjnego(zwrot prowizji) ponieważ oferowany towar nie został dostarczony w deklarowanym czasie dostawy.
Co do zasady rabat transakcyjny możemy przyznać tylko wtedy, gdy do transakcji nie dojdzie z przyczyn niezależnych od Sprzedającego.
Odmowa przyznania rabatu transakcyjnego dotyczy:
Oferta:
Kupujący:
W razie dodatkowych pytań zapraszam do kontaktu.
Pozdrawiam
// Sylwia [edytowano]
Zespół Allegro
Zasada jest taka żeby złupić ile się da Nikt dzisiaj nie widzi człowieka tylko kasę a Alegro nie jest inne
Sprzedający musi się prosić o własne pieniądze..
I ciekawe który podpunkt w regulaminie odnosi się do tej sytuacji
Masz zwolnienie lekarskie czy inne potwierdzenie do zgłaszaj temat w odpowiednie miejsca, niech oddają kasę bo to już przesada
@17579 Piszesz, że kupujący odstąpił od umowy, więc Twoja choroba jest bez znaczenia, należy się zwrot prowizji.
Cześć. Allegro stwierdziło, że jak dostałem pieniądze to nie ma przesłanek do uznania zwrotu prowizji. Nie ma znaczenia że oddałem plus dołożyłem rekompensatę. Nie ma znaczenia, że chory mogłem narażać siebie i innych. Zdarzenie losowe to nie choroba sprzedającego, jesli dostaniesz wpłatę. Chciałem pisać do rzecznika allegro ale odpuszcze sobie bo ktoś taka patologię w relacacjach z klientem tworzy. Czekam na **piiip** i żegnam się z allegro po 17 latach. Napisałem jeszcze reklamację. Nie wierzę w sukces ale może spróbuje opisać ten temat na Facebooku allegro i na Twitterze rzecznika. Pozdrawiam wszystkich
Allegro samo sobie zaprzecza, gdyż choroba to przyczyna niezależna od Ciebie.
Nie odpuszczaj i powołuj się na maila od Allegro.
@Wioletta2701 Problem jest niestety szerszy...
1. Jeżeli ma jakieś potwierdzenie ( a pewno nie ma bo nawet L4 jest teraz w formie elektronicznej) to wg mnie Allegro powinno zwrócić bo to przyczyna Niezależna od Sprzedającego.
2. Ale pytanie się rodzi jakie powinna mieć potwierdzenia, bo zaraz będzie wysyp niedostarczonych zakupów i wymówka "na chorobę"
Cześć. Mam taki przypadek 1 raz od 17 lat. Wystarczy trochę normalnego podejścia. Trochę na allegro kupuję. Trochę sprzedaje (nie mam firmy, jestem osobą fizyczna). Czekam na **piiip** i uciekam. Napisałem reklamację i po niej jak nie uznają to się pakuję. Pozdrawiam serdecznie.
jak widzę u siebie takie akcje to mam ochotę zakupic jako konsument kilkaset pozycji z oficjalnego sklepu allegro i zwrócić im wszystko z powodu złamania zawartych warunków umowy tj niedostarczenia towarów w terminie
a tak na poważnie popełniłeś błąd - komunikowałeś z Kupującym za pomocą maili czy dyskusji czytanych przez serwis
@RED maile tez przechodzą przez allegro, chyba że znasz prawdziwy adres email klienta
Wiem, ale nie sądziłem że mogą tak chamsko to przeciw mnie wykorzystać zwłaszcza, że wszędzie trąbią zostań w domu. Allegro to inna rzeczywistość
@17579 podeślij mi numer Twojej konwersacji z konsultantem, chętnie poczytam, bo ta sytuacja jest w moim odczuciu dość niefajna.
Zdrowia!
Odpowiedź na zgłoszenie nr "08773055"
Odpowiedź na zgłoszenie nr "08773313"
Pozdr Wojtek
Pozdrawiam
// Sylwia [edit]
Bardzo dziekuje za pomoc. Przywróciłaś mi wiarę w allegro. Jak mogę gdzieś wysłać oficjalne podziękowanie to chętnie to zrobię. Proszę o namiar na mój mail kawczak3@gazeta.pl
Dzień dobry,
kontaktuję się ponownie odnośnie transakcji w ofercie
Zweryfikowałam ponownie sprawę i przyznałam Panu rabat transakcyjny. Przepraszam za dłuższy czas oczekiwania na pomyślne rozpatrzenie wniosku.
@17579 Podziękowania i wyrazy uznania dla @cloudcloud możesz wysyłać na spolecznosc@allegro.pl 🙂
@17579 przeczytałam maila i bardzo serdecznie dziękuję 🙂 miło mi!