Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jakis geniusz z allegro powiazal sporo wiekszy przedmiot z przesylka rozmiar A inpost. Nie jestem w stanie tego zmiescic, paczkomat nie ma opcji zmiany wielkosci skrytki. Co mam zrobic? Z allegro zadnego kontaktu, inpost powiedzial, ze to problem allegro, a nie ich.
@RRcorniche przy generowaniu etykiety to użytkownik wybiera rozmiar skrytki.
@RRcorniche przecież to Ty generujesz etykietę i wybierasz gabaryt 😉 allegro czy allegro lokalnie ???
Allegro
to jak to mam anulowac w inpost, nic sie tam nie da zmienic
@RRcorniche wygenerowanej i opłaconej etykiety nie zmienisz. Musisz wygenerować nową. Bledną etykietę piszesz do inpost o zwrot za niewykorzystaną etykietę Formularz kontaktowy
zwrot juz zrobilem
@RRcorniche na zwykłym allegro nic nie zrobisz, na Lokalnie usuwają 😞
a jak generujesz etykiety ? smart ? kto jest płatnikiem ?
Możesz wygenerować ponownie ? jak tak wygeneruj i napisz do allegro niech anulują etykietę której nie wykorzystasz.
to jest paczka za pobraniem, allegro dalo 12.49zl za paczke i przypisalo A gabaryt
nie moge nic zrobic od strony inpostu, Allegro to musi poprawic z ich strony
Dzień dobry,
gabaryt można zmienić na etapie generowania etykiety, z pominięciem przesyłki tworzonej w usłudze Allegro Kurier24 InPost (przy tworzeniu tych przesyłek, automatycznie przypisywany jest gabaryt C).
Jeśli przesyłka została już opłacona, to niezbędne będzie utworzenie nowej.
Jeśli utworzenie etykiety nie zostało potwierdzone przyciskiem „opłać”, można ją anulować z poziomu zakładki Allegro -> Przesyłki, wystarczy zaznaczyć paczkę na liście i wybrać Akcje (opcja Anuluj).
ale tu jest pobranie
to nie jest tak, ze kupujacy placi tylko za przesylke w paczkomacie, a za paczke placi do allegro?
@RRcorniche widzę że sam za bardzo nie wiesz co z czym 😞
Tak jest za pobraniem ale Ty generujesz etykietę i ją opłacasz przy generowaniu, dalej nie napisałeś jak nadajesz ????
To ja wiem, ze ja oplacam, bo to juz zrobilem wczoraj. Tylko, ze te 12.49zl, ktore allegro tam dodalo potem mi zwraca kupujacy przy odbiorze. W menedrzeze paczek inpost robilem.
Caly czas mi tam wisi ta etykieta na gabaryt A i nic nie moge zrobic. Z allegro nic nie zasysa ponownie.