anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zły system wyszukiwania

SkarbyNaWyspie
#8 Zapaleniec

Uważam że system wyszukiwania jest niesprawiedliwy.

Mimo że mam odpowiednie słowa w tytule rzadko kiedy wyszukiwarka pokazuje cokolwiek z moich ofert.

Nie pokazuje nawet oferty promowanej mimo że tytuł ograniczyłem do 3 słów - po ich wpisaniu nic nie ma.

Rozumiem, że dla rotacji raz oferta mogła by się pokazywać dalej raz bliżej w wyszukiwarce (nawet na końcu) - ale jeśli się nie pokazuje w ogóle to jest to beznadziejne. Niszowe produkty nie mają żadnych szans.

Jak by się coś komuś spodobało to mógłby to wyciągnąć nawet z końca listy - ale jak nie pokazuje się w ogóle to nie ma szans.

Można  dostać 20zł zwrotu za promowanie oferty? - tyle zapłaciłem ostatnio (moja się nie wyświetla - prawie zero nowych wejść - jak były jakieś wejścia to coś się sprzedawało, teraz się nie sprzedaje no bo oferta się nie wyświetla prawie w ogóle..)

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@SkarbyNaWyspie Twoja oferta jest widoczna w wynikach wyszukiwania:

la_nika_0-1759596538519.png

Natomiast jej miniatura jest niezgodna z naszymi zasadami, popraw ją proszę, to może poprawić jej pozycjonowanie na liście ofert.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SkarbyNaWyspie
#8 Zapaleniec

ok, poprawie.

A dlaczego u mnie się nie wyświetla ta oferta?

oznacz moderatorów

SkarbyNaWyspie
#8 Zapaleniec

czy na allegro jest jakiś system terytorialny, że np. w sobotę ogłoszenie nie wyświetla się w Warszawie a za to w Krakowie itp..?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@SkarbyNaWyspie nie, tak to nie działa. Docelowo ustawione jest sortowanie po trafności.
Tutaj więcej informacji na ten temat. Pewnie u Ciebie ta oferta też się wyświetla tylko (podejrzewam, że z powodu miniatury) jest daleko w wynikach wyszukiwania. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SkarbyNaWyspie
#8 Zapaleniec

No ale w ogóle nie ma jej w promowanych ofertach (promowanych jest niewiele wiec łatwo prześledzić). Na razie sprawa nie rozwiązana, usunę ten napis z miniaturki (nie celowo go dałem - wydawało mi się że może być), ale wydaje mi się ze to nie ma nic wspólnego (u Pani się wyświetla przecież, poza tym jak system miałby niby rozpoznawać napis i odróżniać czy to napis niewłaściwy czy np właściwy na książce)

oznacz moderatorów

SkarbyNaWyspie
#8 Zapaleniec

może ktoś zbanował/zablokował to ogłoszenie i ukrył tą informację?

oznacz moderatorów

SkarbyNaWyspie
#8 Zapaleniec

Odkryłem że promowanie nie dotyczy wyszukiwania według trafności - tam na pierwszych 500 pozycjach nie znalazłem swojej oferty

Ale promowanie dotyczy wyszukiwania według ceny (zawsze to coś ale to trochę mało)

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@SkarbyNaWyspie tak promowanie nie ma wpływu na sortowanie po trafności, więc promowane oferty są rozrzucone po wszystkich 88 stronach tego wyszukania.  
Nie mamy takich ustawień, aby banować widoczność oferty. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SkarbyNaWyspie
#8 Zapaleniec

Ok, dzięki.

Czyli ofertę widać, ale szukałem według najlepszego dopasowania dlatego nie znajdowałem.

Musze też rozdzielić pozostałe oferty, bo jak są połączone to jeden obrazek reprezentuje resztę, przez co tą resztę nie widać w podstawowych wynikach wyszukiwania, wiec trudno zlałeś jakiś konkretny obraz.

Ogólnie wiedza jest ważna na allegro 

oznacz moderatorów