anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

za 2 dni mija mi termin do wysłania, a ja nie mogę wysłać

MAMY ROZWIĄZANIE!
ogrodzmyslow
#9 Pomysłodawca

za 2 dni mija mi termin do wysłania kwiatka zakupionego przez klienta. Problem polega na tym, że to kwiat egzotyczny, a od chwili zakupu 2 tygodnie temu nie było ani jednego dnia bez przymrozków, żebym go mogła wysłać bezpiecznie. Nawet owijanie w styropian i papier nie pomoże, bo przy tych temperaturach zmarznie zanim dojedzie.

W aukcji mam wpisane, że nie wysyłam jak są przymrozki, tylko czekam na poprawę pogody. Wydłużyłam termin wysyłki na kolejnych aukcjach tego kwiatka, ale co z tą wysyłką której mi teraz mija termin? Czy będę miała naliczone punkty karne? Przecież jak teraz wyślę to dojedzie zmarznięta i klient z pewnością nie chce zmarzniętego kwiatka! 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5
_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@ogrodzmyslow czy możesz podać mi numer tego zamówienia? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
ogrodzmyslow
#9 Pomysłodawca

to jest numer zamówienia 3f5bd6c0-e00f-11f0-910b-3db9ca8f2945

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ogrodzmyslow napisz do kupującego i przedstaw sytuację. Niech anuluje i kupi w okienku pogodowym.

oznacz moderatorów
ogrodzmyslow
#9 Pomysłodawca

to żywa roślina i w tej aukcji nie ma możliwości anulowania zamówienia

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @ogrodzmyslow, jeśli przedmiot nie zostanie wysłany w deklarowanym terminie, wpłynie to negatywnie na Twoją jakość sprzedaży. W takim wypadku najlepiej skontaktować się z kupującym oraz wyjaśnić sytuację. Jeśli klient się zgodzi na późniejszą wysyłkę, daj proszę znać.

W przypadku, gdy klient się nie zgodzi, pozostaje zwrot środków, informacja dla klienta o niemożliwości zrealizowania zamówienia oraz wstrzymanie oferty do momentu lepszych warunków.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów