anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zaakceptuj regulamin usługi Allegro Finance. Czy to wiadomość od Allegro?

MAMY ROZWIĄZANIE!
izusienka
#7 Wielbiciel#
  • Dzień dobry, dzisiaj dostałem na skrzynkę @ wiadomość od Allegro, ale nie jestem pewien czy na pewno. Proszą o potwierdzenie zaakceptowania regulaminu dot finansów. W załączeniu zrzut ekranu z tą wiadomością, w aplikacji nie mam żadnej informacji o czymś takimScreenshot_20241107_161502_com.android.email.jpg

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@izusienka dobrze, że zachowujesz ostrożność, ale to jest wiadomość (wysłana dzisiaj o 11:45) od nas i możesz śmiało zaakceptować regulamin. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Grzego_90
#7 Wielbiciel#

Witam

Również dostałem taką wiadomość 7 listopada o 14:08. Wygląda na wiadomość od Allegro, ale proszę o potwierdzenie.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Grzego_90 potwierdzam, to wiadomość od nas. 

@AzymutNaZdrowie czy możesz napisać, co się wyświetla po kliknięciu linka? Może masz już zaakceptowany regulamin usługi? 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Grzego_90
#7 Wielbiciel#

Ok, dziękuję za odpowiedź.

oznacz moderatorów
lukjan49
#7 Wielbiciel#

Witam,
Otrzymałem dzisiaj wiadomość z tematem: Zaakceptuj regulamin usługi Allegro Finance, aby nadal sprzedawać na Allegro i Allegro Lokalnie.
Sprawdzałem stopkę strony Allegro i stwierdzam brak serwisu o tej nazwie. Wiadomość ta jest dla mnie w tym przypadku podejrzana. Nie chcę akceptować w otrzymywanych mailach zmian ustawień swojego konta.
Proszę o wyjaśnienie tej sprawy.
Jan.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@lukjan49 wysłaliśmy do Ciebie (dzisiaj o 10:04) taką wiadomość, więc możesz śmiało zaakceptować regulamin.
Jaką stopkę masz na myśli? W wiadomości e-mail od nas wygląda to tak:

la_nika_0-1730997353845.png
I zapewniam, że serwis Allegro sp. z o.o. istnieje, natomiast Allegro Finance to spółka, która obsługuje płatności na platformie. 🙂 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
lukjan49
#7 Wielbiciel#

Bardzo dziękuje za odpowiedź.
Chodziło mi o stopkę głównej strony Allegro (po przewinięciu na sam koniec). Tam jest lista wszystkich serwisów Allegro. Niestety nie ma Allegro Finanse na który powołujecie się w mailu.

oznacz moderatorów
Slowik_Krakow
#8 Zapaleniec#

Też o to chciałam zapytać poniewaz dostałam takiego maila na adres nie powiązany z allegro a na ten powiązany nie.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Slowik_Krakow e-maile o takiej treści były dzisiaj wysyłane, więc jeśli wiadomość pochodzi od powiadomienia@allegro.pl, to jest od nas. Mogę to sprawdzić dokładniej, ale potrzebuję do tego adres e-mail, na który otrzymałaś wiadomość. Podaj go proszę w wiadomości e-mail na adres spolecznosc@allegro.pl

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
lukjan49
#7 Wielbiciel#

Mój adres to [edycja]
Jeszcze dodatkowe pytanie z mojej strony czy jest możliwość akceptacji załącznika 7c do regulaminu po zalogowaniu się na własnym koncie? Sprawdzałem Regulamin na stronie Allegro ale nie ma w nim żadnej możliwości jego akceptacji.
Być może jestem przesadnie ostrożny ale wolę taką możliwość od klikania na link w mailu.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@lukjan49  wejdź Sales Center oraz w tej zakładce.

________
Κώστας
oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@lukjan49 w Twoim przypadku adres e-mail nie jest potrzebny. Sprawdziłam to już wcześniej i to wiadomość od nas 🙂 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
AzymutNaZdrowie
#8 Zapaleniec#

@la_nika tylko że po kliknięciu w link nie ma żadnej opcji akceptacji.
HAHAHAHa....

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Slowik_Krakow dziękuję za wiadomość e-mail! 
Na podany adres masz założone inne konto na Allegro (założone w maju 2007 roku). Wiadomość, którą otrzymałaś na e-mail powiązany z tamtym kontem pochodzi od nas 🙂 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@la_nika   To wszystko jest zrozumiałe, zostało niby wyjaśnione ale ciągle pozostaje wątpliwość.

Czy programiści, autorzy tego  powiadomienia nie mogą wreszcie pojąć że klikanie w jakiekolwiek linki, bannery i podobne wynalazki to prosta droga do oszustw, wyłudzeń danych itp.

Czy nie można wysłac takiego powiadomienia i zwyczajnie poprosić uzytkownika o  potwierdzenie akceptacji regulaminu ale na swoim koncie, po zalogowaniu się ?

Można śmiało postawić tezę że Allegro stosuje te same metody komunikacji co oszuści, mozliwe że programiści Allegro zwyczajnie nie znają innych metod.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@br. dziękuję za Twoją sugestię. Taka metoda (link kierujący bezpośrednio do odpowiedniej zakładki) ma ułatwić proces. Oczywiście można zaakceptować regulamin także z poziomu zakładki Allegro, po zalogowaniu się do Sales Center. Można też, jak osoby wypowiadające się w tym wątku, upewnić się, że wiadomość pochodzi od nas. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów