Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Po ponad 18 latach jako prywatne konto zachciało mi się zmienić je na firmowe.
Z niewiedzy, że, cytuję "konto zwykłe można przekształcić na firmowe jedynie w przypadku, gdy firma stanowi jednoosobową działalność gospodarczą użytkownika konta." weryfikacja konta przebiegła niepomyślnie. W myśl tego cytatu, domyślam się, że w moim przypadku chodzi o niezgodność imienia i nazwiska jakie były na koncie prywatnym a tymi jakie chcę aby były w działalności gospodarczej.
Nie przypuszczałam, że przed przystąpieniem do zmiany statusu najpierw powinnam zmienić imię i nazwisko koncie prywatnym na takie jakie będzie występowało w jednoosobowej działalności gospodarczej.
Stało się jak się stało, i teraz moje konto ma status BIZNES NIEZWERYFIKOWANE. Próby były 2, poddaję się.
Chciałabym móc cofnąć się do prywatnego konta, a firmowe założę sobie jako nowe, osobne. Nie wiem tylko jak to zrobić. Nie mogę ani przejść przez weryfikację konta firmowego ani wrócić do prywatnego.
Proszę o pomoc.
@kwiatlopianu Nie przypuszczałem, że przed przystąpieniem do zmiany statusu najpierw powinnam zmienić imię i nazwisko koncie prywatnym na takie jakie będzie występowało w jednoosobowej działalności gospodarczej.
Było padać prawdziwe dane na koncie pry rejestracji 😄 teraz uważaj na blokadę konta za fałszywe dane 😞
Ps imienia i nazwiska nie zmienisz od tak 😞
@kostas11 Wszystkie dane są prawdziwie. Konto prywatne było/jest moje a chciałam zmienić na firmę mamy (jej imię i nazwisko w danych firmy). Oczywiście za jej wiedzą i zgodą. Chciała zacząć sprzedawać rzeczy, które są własnością jej firmy a ja nie widziałam przeszkód, aby wykorzystać do tego moje konto z ponad 18-letnią historią. To był zły pomysł.
@kwiatlopianu Proszę Cię o kontakt w tej sprawie przez formularz. Odpowiedni zespół udzieli Ci pomocy.
Pomimo natychmiastowego skorzystania z formularza jaki mi Pani poleciała, do dziś, a minęły już 3 dni, nie doczekałam się żadnej reakcji ze strony Allegro. Czy to normalna zwłoka, czy coś poszło nie tak?
Przypomnę, że sprawa jest poważna, ponieważ wciąż mam NIEZWERYFIKOWANE konto „biznes” z niemożnością dokończenia procesu aktywacji, a jednocześnie nie istnieje mechanizm pozwalający na wycofanie się, czyli na powrót do starego konta priv (istniejące od ponad 18 lat).
Pozdrawiam.
@kwiatlopianu Cześć. Konto zostało przywrócone jako zwykłe. 🙂
BTW, jestem pod wrażeniem szybkości reakcji na mój wpis ze strony moderatorów. WOW!
Były tu wpisy o powrocie do konta prywatnego>zwykłego.
@LEW433 Oczywiście najpierw szukałam odpowiedzi na forum, ale nigdzie nie znalazłam opisu takiej sytuacji jaka mi się przytrafiła, czyli ugrzęźnięcia pomiędzy kontem prywatnym a biznesowym z powodu braku możliwości weryfikacji konta za sprawą braku możliwości edycji pierwotnych danych na koncie prywatnym.
Znalazłam tylko takie wpisy, gdzie ktoś już miał konto firmowe i chciał wrócić do prywatnego, a to nie to samo. Może niedokładnie szukałam, więc z góry przepraszam jeśli tak.
Tu należny uważać na takie "nieścisłości" zaraz wyłapią i może się to zemścić, oby się sprawa rozwiązała.
Reakcja modów, a zmiana faktyczna Twojego problemu to dwie różne rzeczy 😉
@Mac20ek00 Zgadza się, ale mam silne wrażenie, że mi pomogą 🙂
Oby. Chociaż Na AG są setki zgłaszanych problemów, a ogólnie na Allegro obecnie ( " po wszystkich udogodnieniach" ) to raczej tysiące.
CZEKAM 🙂 też wysłałem, nie rozumiem dlaczego namawiają na zmianę i po 8 lat chciałem i zmieniłem na spółkę zoo, a potem się dowiedziałem że nie mogę przekształcić ale wrócić już nie mogę. Napisałem zobaczymy ile ja poczekam.
A po co Ci była zmiana, nie należało założyć nowego na firmę?
Miałem konto 8 lat, chciała mieć dalej historię 🙂 Podczas zmiany konta na firmowe nie było żadnych blokad że z prywatnego na spółkę zoo nie można, dopiero po weryfikacji konta czyli zrobieniu przelewu, ale brak opcji powrotu, dziś jak odzyskam konto prywatne założę drugie na firmę i tyle.
DZIĘKUJĘ szok mam konto priv jestem w szoku dziękuję ! Podziękowania dla supportu z allegro!
Temat został rozwiązany przez Allegro po cichutku, czyli bez odpowiedzi na moją wiadomość wysłaną z formularza. Ktoś kliknął i konto wróciło do pierwotnego stanu, czyli do PRIV.
Dziękuję.