anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zablokowana sprzedaż na Allegro.

haku_1
#9 Pomysłodawca#

Tak sobie w sobotę 08.03.2025 zajrzałem na Allegro i okazało się że wszystkie moje aukcje zostały zakończone. Normalnie zawsze dostawałem informację mailem że aukcja się zakończyła , a tym razem cisza. Grzebią po portalu dopiero na AllegroLokalnie zauważyłem informację

"Zablokowaliśmy konto - Twoje ogłoszenia stracą oznaczenie Smart!
Do czasu ściągnięcia blokady nie możesz sprzedawać z darmową dostawą Smart! na Allegro Lokalnie. Powody blokady zostały podane w mailu z informacją od Allegro. Postępuj zgodnie ze wskazówkami z maila. Po ściągnięciu blokady z konta oznaczenie Smart! zostanie przywrócone automatycznie dla Twoich ogłoszeń. "

Twój Smart!

status:Zablokowana sprzedaż Smart!

Kilka dni wcześniej ( 05.03.2025) dostałem mailem informację że PayU rozwiązuje umowę ze mną ze względu na brak weryfikacji danych. Co ciekawe proces weryfikacji danych PayU przeszedłem pozytywnie kilka miesięcy wcześniej.  Pozwoliłem sobie zadzwonić na infolinię PayU . Posprawdzali i powidzieli że błąd systemu i odblokują. Poniedziałek 10.03 dzwonię do PauU - i podobno wszystko już odblokowane i wysłali info do Allegro ale na Alle dalej jest blokada. Co teraz ?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@haku_1 widzę że napisałeś już do nas w tej sprawie. Niedługo otrzymasz odpowiedź w korespondencji 50082293. Proszę Cię o cierpliwość. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

haku_1
#9 Pomysłodawca#

Dostałem od Państwa informację :

" Dziękuję za cierpliwość.
Wracam z informacją od operatora PayU. Ograniczenia zostaną wkrótce wycofane i będzie Pan mógł korzystać z konta jako sprzedawca i kupujący.
Otrzyma Pan powiadomienie mailowe, kiedy konto powróci do funkcjonalności. Proszę o jeszcze chwilę cierpliwości.

Pozdrawiam  Izabela Kuna   Zespół Allegro " 

--------------------------------------------

Co oznacza sformułowanie : wkrótce.

Jest środa. 

Za 2 tygodnie historia moich aukcji zniknie z allegro, i nie ukrywam że już nie będzie mi się chciało ich tworzyć od nowa.
Teraz mogę po prostu wystawiać ponownie a po miesiącu od zakończenia muszę je tworzyć od zera. Nie będę miał już na to czasu i obawiam się że zniknę z tego portalu.
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@haku_1 Przykro mi, ale nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie. 

Kwestię blokady konta możemy wyjaśniać jedynie w prywatnej korespondencji mailowej.

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów