anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zablokowane konto

maxiu1111
#1 Nowicjusz

Witam. Ostatnio mniej zajmowałem się sprzedażą, wpadło mi parę negatywów w opiniach i spadła mi jakoś sprzedarzy poniżej zakładanych, orz miałem zaległości finansowe. Zablokowano mi konto. Zaległości finansowe spłaciłem do zera a nadal mam ablokowane. Bez możliwości sprzedarzy nie podniosę poziomu jakości. Co mam zrobić?

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

ELMIXAGD_pl
#13 Ambasador

Miałem ostatnio podobne problemy.

Porada - jak masz wystawione aukcje na Allegro, masz wskazane terminy wysyłek i dostaw - to po prostu wywiązuj się z nich.

Ale ja sprzedaż prowadziłem jako firma, a problemy miałem przez 10 dni. 

Problemy z wysyłkami były, kto zrozumiał, to poczekał, inni wystawili negatywy, jednak nie miałem żadnych zaległości finansowych. To przeciągnęło się w sumie na 3 miesiące, zanim konto zostało odblokowane.

Ale musiałem pisać o sprawach bardzo prywatnych i osobistych, żeby odblokowali mi konto.

To było dla mnie bardzo żenujące, lecz staram się też zrozumieć "dział bezpieczeństwa" Allegro i ich podejście do wyjaśnienia pewnych spraw.

Odnośnie jakości sprzedaży - tak, zgadzam się z tym co piszesz, nie podniesiesz jej bez dalszej sprzedaży. Musisz tylko "czekać" lub wyjaśnić sprawę z działem "bezpieczeństwa sprzedaży",

Ten dział działa różnie - nie wiem co o nim sądzić, raz coś piszę, to mało, drugi raz piszę i przedstawiam szczegóły - dla mnie to "uwłaszczające" i żenujące o udzielaniu informacji o bardzo prywatnych sprawach, ale to pomogło. 

Konto zostało odblokowane, dziękuję za to pracownikom Allegro, chociaż nie popieram tego, że musiałem ujawniać aż tak prywatne informacje - to nie było potrzebne.

oznacz moderatorów