Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprawa wyglada skromnie, moje konto zostalo zablokowane po nieuregulowanych środkach, jednakże pieniądze wpłaciłem i myślałem, że to sprawę załatwi... Jednakże doszły kolejne rzeczy i pomówienia o których nie mam pojęcia i nie jestem temu winny. Sprzedaż została mi zablokowana z powodu rzekomych kilku kont, a tłumaczenie pracownikom, że tak nie jest, informowanie, że nie ma się dostępu do kont, które rzekomo zostały podpięte pode mnie nie jest nawet wysłuchiwane. Tydzien walki z allegro i zero ludzkiego zrozumienia, a totalne lekceważenie i olewanie sprawy. Podejście pracowników i chęć pomocy nie istnieje, tak więc pytanie jak temu zadziałać i przemówić im do rozsądku.
@Kubixeq99x przykro mi, że Twoje konto zostało zablowane. Zapoznałam się z Twoją korespondencją z nami i (tak jak pisali inni pracownicy oraz jak wynika z wiadomości po Twoim odwołaniu od decyzji pracownika) z dostępnych nam danych jednoznacznie wynika że do Twojego konta miała dostęp osoba, bądź osoby, które korzystały też z wielu innych kont w Allegro. Powiązane konta są zawieszone i doszło na nich do poważnych naruszeń Regulaminu, dlatego Twoje konto nie może zostać odblokowane.
Dostępu do mojego konta nie mial nikt poza mną, a to, że osoba trzecia LOGOWAŁA się na moim komputerze na swoje konto, to nie ma żadnej spójności z podejrzeniami o używanie przeze mnie x kont o których nie mam pojęcia i nigdy nie widziałem na oczy. Gdybyście byli świadomi swoich decyzji, to tej blokady by nie było, gdyż nie ma w regulaminie nigdzie zakazu logowania się innych kont na moim adresie ip.
Nie ma tam żadnych powiązanych danych, więc prawa do blokady konta nie macie, a wasze domysły są nie na miejscu i sprawa powinna zostać umorzona już po 1 moim zgłoszeniu.
i jak udało sie cos? mam taka sama sytacje... i juz nie mam sił, 450 aukcji poszło psu w du** gdyż allegro uznalo ze mam wiecej kont. mam spora rodzine, kazdy mial/ma konta- ja mam pierwsze, po wystwieniu aukcji zostalo zablokowane, nikogo nie interesuje jakosc sprzedazy na poziomie 500/1000 i 50 pozytywnych komentarzy zero neg...
@Pawel210210 widzę, że napisałeś już do nas w tej sprawie. Kwestię blokady kont można wyjaśniać jedynie bezpośrednio z działem bezpieczeństwa. Poczekaj proszę na naszą odpowiedź w korespondencji nr 17652045.
Witam
Mam identyczny przypadek. Zablokowano mi konto twierdząc że ktoś inny z niego korzystał. Podano mi loginy i tyle, mam szukać w Polsce kto to mógł być.
Moje konto jest zalogowane tylko na moim laptopie i mojej komórce ale widze że argumenty nie docierają.
Konto mam od prawie 22 LAT !!! nigdy nie było problemów ale teraz jestem oskarżany o jakieś naruszania regulaminów.
Troszkę jest to nie poważne. Nie chcę utracić konta , no chyba że taki jest zamiar aby wszystkich najbardziej lojanlych użytkowników wywalić.
Naprawdę takie podjeście jest mało profesjonalne
Własnie udało się mi rozwiązać problem razem z Supportem. Moje argumenty przemówiły 🙂
Hej. Jakie argumenty z Twojej strony rozwiązały sprawę?
Witam. Udało się. Podałem kilka faktów związanych z moim kontem. Np że mam je już od ponad 20 lat i nigdy nie było problemów.
Zdaje się to przeważyło
Witam. Mam tak samo. Czy rozwiązał już Pan problem?
zaczne od poczatku. starszy brat wystawial aukcje (gsm) - mial bowiem wczesniej kilkanascie kont- zablkowanych. suma sumarum zablokowali mu konto , zmienił branżę, i powierzył mi sprzedaz tych rzeczy( za prowizje dla mnie od sprzedazy) - wystawialem sobie pomalutku, dobilem do 450 aukcji (50 poz, 0neg, zero nierozwiazanych dyskusji , a otwarte byly ogolem ze dwie, zakonczone do godziny od zalozenia)
allegro zablkowalo mi konto . teraz moje pytanie, czy moglem podac numer do brata w sytuacjach kiedy ja nie wiedzialem nic na temat produktu ( on znal te sprzety) i czy to dlatego zablowalo mi allegro konto ?
wiem ze allegro zablokowalo bratu konta ze wzgledu na platnosci. co mam zrobic, gdyz mam wielka chec porozumienia sie z allegro - to byl w wieku 15 lat dla mnie ogromny zarobek ( okolo 2500 miesiecznie za samo pakowanie i wysylanie sprzetów, obrot okolo 6000)
dodam ze wtedy allegro nie wiele zyska, a raczej straci- prowizje beda rosly stopniowo- dziennie 10-15 aukcji . dodam iz samo konto nie ma jakichkowiek SKAZ- czy podanie numeru do kontaktu to byl powod zablokowania konta? mam wrazenie, ze jak pisze do nich, to odpisuja mi jedynie BOTY i nikt nie jest w stanie mnie wysluchac i zrozumieć, ze chce legalnie sobie sprzedawac
Jeżeli powiązali wasze konta i Allegro zablokowało bratu z braku płatności to dopóki On nie rozwiąże spraw z Allegro zapewne i Tobie nie odblokują kont. My tu wam nie pomożemy tylko kontakt z Allegro: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=28111aef-fc3d-4ee0-a94e-d1d7ac01fa65
@LEW433 My tu wam nie pomożemy
Pisz za siebie, czyli ja tu wam nie pomogę.
@Pawel210210 Gdy nie wiadomo o co chodzi, zawsze chodzi o pieniądze. Brat zapłaci zaległości, wtedy być może Allegro odblokuje jego konta i Twoje. Musisz go nakłonić do spłaty długu, inaczej będziesz miał zablokowane konto. Nie ma innej rady.
Witam. Mamy podobną sytuacje. Allegro zablokowało konto ze względu na zaległości.
Jak się okazuje zaległość ma zupełnie inna osoba z innego miasta o innym nazwisku, zero powiązań. Co zrobić w tej sytuacji?
@firmaostanski napisz proszę do nas tutaj, kwestie blokady konta można wyjaśniać tylko z Działem bezpieczeństwa.