Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam wracam tu ponownie bo czuję się bez silny w połowie listopada zrezygnowałem z pracy w hurtowni Selgros na rzecz otworzenia działalności i za namową konsultanta z Allegro skorzystania z firmy współpracującej CashDirect, Zrealizowałem przez miesiąc około 430 zamówień z czego około 15 było niezrealizowanych i wysłałem zwroty wpłaty z informacją o braku towaru .... 3 dni temu zostałem zablokowany z tego powody byłem proszony o masę zdjęć dowodu , twarzy asortymentu opisania dyskusji jak i zdjęć Towaru wszystko wysłałem , opisałem swoją działalność plany , dodałem że jestem początkującym i dopiero uczę się nie których struktur handlu na Allegro, i nic Dział Bezpieczeństwa to totalne przeciwieństwo innych działów kontakt bardzo ograniczony odpowiedzi ogólne i brak konkretów. Nigdzie w regulaminie nie Allegro nie znalazłem informacji że konto firma musi wykazywać umowy z hurtowniami na doręczenie Towarów wystawianych na aukcjach , oczekują takiej umowy ode mnie w przypadku gdy planuję sprzedaż towaru którego nie posiadam. Mam 100% pozytywnych opinii a od kilku dni moje jedyne źródło dochodu stanęła, żadna hurtownia nie da mi umowy jako jedno osobowej działalności gospodarczej , nie jestem spółką. Co mogę zrobić w tej sytuacji wymuszają na mnie kupienie towaru od górnie gdzie jasno komunikuję że chce sprzedawać asortyment spożywczy tej hurtowni nie jest to wykonalne wykonać 10 tys zdjęć każdego produktu i liczyć że produkty wytrzymają z terminem przydatności aż łaskawie dział Bezpieczeństwa uzna że jestem "czysty" Co mam zrobić w tej sytuacji przeczytałem cały regulamin i nigdzie nie widziałem żadnych wymogów co do umów z Hurtownią jak i wysyłanie tak absurdalnej ilości zdjęć, pozostaje dalej to argumentować i deklarować korygowanie błędów w przyszłości czy pozostaje powrót na etat i zamknięcie firmy
Skonsultuj się z prawnikiem.
Swoją drogą rezygnacja z etatu na rzecz sprzedazy (tylko) na Allegro to szalenstwo 😞
Chyba niestety tylko to mi zostanie lecz obawiam się że wchodzenie na tą drogę pogrąży mnie finansowo
Zobaczymy jak rozwiąże się ta sprawa, szkoda że Allegro jest tak bardzo niepewnym serwisem dla Sprzedającego
@krejzole napisał(a):
Allegro trzeba traktować jako dodatek.
D o k ł a d n i e.
Na Allegro jest za dużo zmiennych które mogą całkowicie położyć sprzedaż.