Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam serdecznie,
Chciałbym się Państwa poradzić ponieważ jestem pierwszy raz w takiej sytuacji. Kupujący dokonał poprzez allegro zakupu w moim sklepie. Na zakup wystawiona została faktura VAT (zakup na firmę). Towar został wysłany terminowo, tego samego dnia w którym nastąpiło zamówienie. Niestety kupujący nie odbiera przesyłki z paczkomatu Inpost. W dniu jutrzejszym mija termin odbiory (48h). Co teraz dzieje się w takiej sytuacji? Kto pokrywa koszty związane z odesłaniem do mnie przesyłki i jak wygląda kwestia pobranej prowizji i kosztów wysyłki smart? Bo jeśli ja muszę zapłacić teraz za zwrot, ponadto koszty prowizji i jeszcze muszę zwrócić kupującemu pieniądze za zakupiony towar to wychodzę na tym interesie mocno na minus. W dodatku zakup był na fakturę a w takiej sytuacji, z tego co się orientuje, nie mam obowiązku przyjmowania zwrotu.
@toczymy-tech paczkę wysyłasz za darmo i wraca za darmo, najlepiej dopytaj się kupującego, zakup B2B nie podlega pod UK więc możesz zrobić korektę faktury i oddać kasę, allegro odda Ci prowizję ale nie musisz i możesz walczyć o to żeby odebrał towar, wszystko zależy od wielkości jaj 😄
Jeśli kupujący prowadzi tzw. JDG (jednoosobowa działalność gospodarcza) i zakup nie jma charakteru zawodowego (np. właściciel warsztatu samochodowego kupuje papier do drukarki, telefon lub ekspres do kawy), to należy go traktować jako konsumenta i przysługuje mu 14-dniowe prawo odstąpienia od umowy. Jeśli natomiast zakup jest związany z profilem działalności, czyli ten sam właściciel kupuje np. części samochodowe, to 14-dniowe prawo do odstąpienia od umowy mu nie przysługuje.
@-E-Sz- jedynie kawa mogłaby podlegać zwrotowi telefon w jdg jest używany a papier do drukarki także do wydrukowania faktury. Zresztą jak chcesz być konsumentem to nie kupujesz na firmę by sobie w koszta wrzucać i nie masz problemów czy możesz zwracać jako jgd czy nie