Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zmieniono kategorię soku z czarnego bzu do napojów westminster z musu owocowego na " owoce w syropie ". Nie mogłam sama poprawić tego z powrotem więc poprosiłam o pomoc allegro w poprawie gdyż nie są to owoce w syropie tylko sok więc albo kategoria ta co była czyli mus owocowy albo syropy i koncentraty, z pewnością nie owoce w syropie bo to nielogiczne. Otrzymałam odpowiedź:
Dobry wieczór,
dziękuję za cierpliwość.
Otrzymałam wiadomość od dedykowanego działu.
Bardzo mi przykro niestety prośba o zmianę kategorii została odrzucona.
Tymczasem życzę spokojnej nocy.
Pozdrawiam
// Sylwia [edycja]
Zespół Allegro
Co robić?? To tak absurdalne że ręce opadają!!! co tam za ludzie pracują?
Cześć, @insolencja. Widzę, że wyjaśniamy to w korespondencji mailowej 55754114. Jeśli obecna kategoria jest według Ciebie nieodpowiednia, to proszę, podeślij w odpowiedzi na wiadomość mailową jakiekolwiek potwierdzenie (np. opis producenta z jego katalogu lub kategoria ze strony producenta), które może precyzować charakterystykę tego produktu.
mam kilka smaków tego soku i każdy jest w innej kategorii, to jest istny bałagan. Nie mogę sama zmienić kategorii ani nawet nazwy gdybym przypadkiem wpisała błędną. CO JA MAM DO K... N.. UDOWADNIAĆ JAK JEST NAPISANE NA OPAKOWANIU I W OPISIE AUKCJI? I TEN OPIS RAZEM ZE ZDJĘCIEM MACIE BO PROSICIE O NR OGŁOSZENIA? TO SOBIE MOŻECIE WSZYSTKO SPRAWDZIĆ. JA WIEM CO SPRZEDAJĘ MOIM KLIENTOM, KAŻDY PRODUKT NAWET PRÓBUJĘ CZY JEST SMACZNY I MOŻNA GO POLECIĆ.
JA BYM RACZEJ PROSIŁA MNIE ŻEBYŚCIE PAŃSTWO MNIE PRZESŁALI w odpowiedzi na wiadomość mailową jakiekolwiek potwierdzenie (np. opis producenta z jego katalogu lub kategoria ze strony producenta), które może precyzować charakterystykę tego produktu. ŻE MOGLIŚCIE GO PRZENIEŚĆ DO KATEGORII OWOCE W YROPIE
OCZEKUJĘ NA UDOWODNIENIE.
NIE POZDRAWIAM!
@insolencja, rozumiem, że to dla Ciebie ważna sprawa i nam również zależy na tym, aby produkty trafiały do odpowiednich kategorii.
Jak wspomniałam wcześniej - wyjaśniamy to w toku korespondencji mailowej i właśnie tam otrzymasz uzasadnienie, gdy tylko weryfikacja dobiegnie końca.