anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zamówienie wysłane szybko?

fsd_ksiazki
#7 Wielbiciel

Czy mogę prosić o dokładne wyjaśnienie, w jaki sposób ustalana jest miara "Zamówienie wysłane szybko" w jakości sprzedaży?
W ostatnim miesiącu miałem ponad 500 zamówień. Większość wysłana szybciej niż 24 h (w dni robocze). 
Na przykład dane z raportu allegro:
Opłacono:  8.06.2026 09:20:56, 
Data dodania numeru przesyłki: 8.06.2026 10:46:29
Data wysyłki: 8.06.2026 12:20:55
Zamówienie wysłane szybko? NIE

Mam wiele takich przypadków. 
Zamówień wysłanych szybko w tym raporcie jest 0 (zero) z ponad 500 wszystkich. 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@fsd_ksiazki 

Miara "Zamówienie wysłane szybko" opiera się na tym, czy przesyłka została zeskanowana przez kuriera i potwierdzona przez przewoźnika w dniu opłacenia zamówienia. Ważne jest, aby ten proces odbył się tego samego dnia, w którym klient dokonał płatności.

Proszę pamiętać, że data dodania numeru przesyłki i data wysyłki to nie to samo co zeskanowanie przez kuriera. To zeskanowanie decyduje o zaliczeniu zamówienia do szybkich.

Dodatkowo, jeśli przesyłka została zeskanowana z jednodniowym opóźnieniem, ale doręczona w czasie przewidzianym dla danej metody dostawy, zamówienie może być uznane za szybkie.

Wszystkie informacje znajdziesz opisane w tym artykule, zachęcam zapoznać się z nim.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

fsd_ksiazki
#7 Wielbiciel

Zapoznałem się z tymi zasadami, ale chyba nadal ich nie rozumiem. Poniżej cały rekord z raportu tego składnika jakości sprzedaży. W tym raporcie jest 648 przesyłek, żadna z nich nie weszła do szybkiej wysyłki.
Data wysyłki tutaj jest wprowadzona automatycznie, czy to nie jest równoważne skanowaniu przez kuriera?
Czy mogę prosić o wyjaśnienie na tym przykładzie, dlaczego ta przesyłka się nie kwalifikuje?

Data złożenia zamówieniaCzas złożenia zamówieniaData opłacenia zamówieniaDeklarowany czas na wysyłkęData deklaracjiZamówienie liczone do Jakości Sprzedaży?Data rozpoczęcia ocenyDodany numer przesyłki?Zamówienie wysłane w terminie?Zamówienie wysłane szybko?Data dodania numeru przesyłkiData wysyłkiOstateczny termin dostawy (Wysyłka w terminie)Ostateczny termin dostawy (Szybka wysyłka)Data dostawyNumer przesyłki (dodanie)Przewoźnik (dodanie)Numer przesyłki (wysyłka w terminie)Przewoźnik (wysyłka w terminie)Numer przesyłki (szybka wysyłka)Przewoźnik (szybka wysyłka)
8 cze 202609:19:348 cze 2026, 09:20:563 dni11 cze 2026, 23:59:59Tak12 cze 2026TakTakNie8 cze 2026, 10:46:298 cze 2026, 12:20:5511 cze 20269 cze 20269 cze 2026A004PMPMV7ALLEGROA004PMPMV7ALLEGROA004PMPMV7ALLEGRO
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@fsd_ksiazki 

Wrócę z odpowiedzią, proszę o cierpliwość.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@fsd_ksiazki 

Wracam z odpowiedzią. Deklaracja wysyłki wynosi więcej niż 1 dzień = negatywna ocena w szybkiej wysyłce z automatu.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

fsd_ksiazki
#7 Wielbiciel

Dziękuję za odpowiedź. 

oznacz moderatorów