anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zawieszenie konta

-_Neon_-
#8 Zapaleniec#

Witam,

Sprzedałem konsolę do gier Playstation 5 i dostałem informację o tym ze moje konto oraz otrzymane środki zostały zawieszone przez automatyczny system bezpieczeństwa z powodu podejrzeń o nieuczciwe działanie z mojej strony.

W wiadomości automatycznej dostałem informację, że mam zrobić zdjęcie ze swoim dokumentem tożsamości na tle sprzedanego przedmiotu - co też uczyniłem. Niestey w formularzu kontaktowym nie widzę opcji i sposobu załączenia tych zdjęć. 

Czy ktoś może podpowiedzieć jak to rozwiązać? Dodatkowo dostałem informacje, że moje konto i środki zostały zablokowane na 45 dni co jest bezpodstawne i krzywdzące.

Gorąca prośba o wsparcie i podpowiedź jak można to rozwiązać.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

LEW433
#21 Demiurg#

Z wpisów tu może wynikać ze nawet jak wyślesz zdjęcia to mogą Ci i tak konta nie odblokować, ale tym zajmuje się tylko dział bezpieki: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=28111aef-fc3d-4ee0-a94e-d1d7ac01fa65&subjectId=fed698b4-f...

oznacz moderatorów

-_Neon_-
#8 Zapaleniec#

Dziękuję bardzo. Wiadomość wysłana.

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@-_Neon_-

Dla KGB, zwanego też działem bezpieczeństwa, każdy kto sprzedaje konsolę, telefon czy inną drogą elektronikę, to potencjalny oszust.

A co do odzyskania środków, to licz się z tym, że mogą ci ich nie wypłacić, tylko zwrócić kupującemu. 

oznacz moderatorów

Autozaslony
#12 Orędownik#

A my od 4 dni zgłaszamy nieuczciwego sprzedawcę, który działanie jest ewidentnie nieuczciwe i nic z tym nie robią. Jak widać mają różne standardy uczciwości:)

oznacz moderatorów

Football-stock
#13 Ambasador#

Ależ to może być ich "partner", wtedy Regulamin ma wolne, a jeżeli jeszcze jak chinole u nich magazynuje to już w ogóle Regulamin wyjechał na Madagaskar;)

oznacz moderatorów

-_Neon_-
#8 Zapaleniec#

Teraz odpisali że chcą zdjęcie dowodu na tle drugiej konsoli(bo sprzedawałem dwie). Problem w tym że pierwsza konsola została sprzedana w weekend i została wysłana wczoraj zanim konto zostało zablokowane. Wsłałem allegro dowody wysyłki i kuriera + numer telefonu do kupującego. Mam nadzieję że to wystarczający dowód. Jeżeli nie, to zamykam temat i rezygnuje z jakiejkolwiek współpracy z allegro. Nie mam czasu na takie rzeczy w szczególności że człowiek podchodzi do spraw uczciwie. Jestem rozczarowany zespole Allegro!

oznacz moderatorów