Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
pytanie do Adminów - zestawy i rabaty.
Rabat ilosciowy - > kup kilka dowolnych przedmiotów.
Można dodac maks 1000 przedmiotów.
Chcę ustawić np. kup 5 przedmiotów - na piąty 50% rabatu - i mogę wrzucić tylko 1000 przedmiotów.
Potem mam pretensje od kupujących - iż wrzuca do koszyka i nie ma rabatu naliczanego - a zwykle patrzy na cały asortyment a nie na grupę "zapiętą" po rabat.
Zresztą ja chcę dać cały swój asortyment pod ten rabat - a nie mogę - obecnie muszę robić dwie grupy.
Jaki jest cel tego ograniczenia ?
@Butiktalulla Cześć. 🙂 Ograniczenie 1000 ofert per rabat ilościowy ma charakter techniczny. Możemy sprawdzić, jak ewentualne podniesienie tego limitu wpływa na wydajność usługi, ale powiedz mi proszę, jaki limit ofert byłby dla Ciebie zadowalający?
dziękuje za szybką odpowiedź.
Urządza mnie 1500 ofert - to już tak fajnie z zapasem.
Jak nie jest to możliwe - to podniesienie nawet do 1300 - będzie OK.
Tak szczerze - dopiero przemyślałem sobie ,że jest to problem dla Kupujących - po tych telefonach od Klientów - a już miałem ich kilka.
Jednak Klient widzi komunikat 50% na piąty przedmiot u mnie - i myśli ( w sumie słusznie ) ,że tyczy się to całej oferty. A ja bym chciał - aby tak było ; )
@Butiktalulla Rzeczywiście może być to utrudnienie dla kupujących. Dziękuję Ci pięknie za doprecyzowanie. Przekazuję Twoją sugestię w odpowiednie ręce 🙂
daj proszę znać - czy byłaby taka techniczna opcja na podniesienie - jak się coś dowiesz.
miłego
Cześć - czy coś udało się ustalić odośnie zwiększenia puli ?
Problem niestety narasta gdyż zwiększam asortyment i będę miał zaraz zostanie mi opcja usunąć ten rabat aby nie narażać się na problemy - a to chyba nie oto chodzi ? : )
@Butiktalulla Cześć 🙂 Sprawdzamy, czy technicznie jest taka możliwość, ale jeśli chodzi o ewentualne wdrożenie, to z pewnością nie stanie się to z dnia na dzień. Taką zmianę musimy zaplanować z odpowiednim wyprzedzeniem.
okej - czekam zatem.
Cześć - jak tam sprawa ? mija 1,5 miesiąca a problem tylko narasta - coraz więcej wkurzonych Klientów iż kupuje u mnie 5 produktów a nie nalicza ma rabat.
Jak tłumaczyć ,że są dwie grupy rabatowe bo Allegro nie dopuszcza wiecej niż 1000 auckji na jedną grupę ?
Hallo działamy !
@Butiktalulla Dzięki za kolejny sygnał, sprawa jest już w odpowiednich rękach, ale jak już wcześniej pisałam — to duża zmiana i wdrożenie może potrwać. Nie stanie się to z dnia na dzień, być może w przyszłym roku.
z dnia na dzień- rozumiem
z ms na ms - też - zrozumiem
ale to już średnio rozumiem nawet jak na "duże" zmiany - "być może w przyszłym roku"
ok czekam zatem dalej - do tej pory po prostu wywalę te rabaty i z głowy.