Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć. Podpowiedź proszę gdzie jest błąd. U mnie w ofertach wyświetla się dostawa od jakiejść kwoty. Nie ma opcji Darmowa dostawa, chociaż mam smarta we wszystkich ofertach. Chodzi mi o tą różnicę widoczna na zdjęciu.
U mnie nie ma tej opcji skreślonej ceny i 0 złotych? Jedno zdjęcie nie moje
@WodnaKraina00 sposób wyświetlania zależy od kilku czynników:
1. Jeżeli sprawdzasz ofertę smart! (w której cena jest powyżej 45zł), będąc zalogowana na konto, które nie ma aktywnego smarta (z perspektywy klienta) zobaczysz informację dostawa od [cena] i dalej w zakładce dostawa zobaczysz cenę dostawy z informacją 0 zł z pakietem Smart!
2. Jeżeli sprawdzasz ofertę smart! w której cena jest poniżej 45zł, jesteś zalogowana do konta bez smart - zobaczysz informację "za darmo z pakietem Smart! dla zakupu od 45 zł"
3. Jeżeli sprawdzasz ofertę smart!, w której cena jest poniżej 45zł i jesteś zalogowana do konta ze smart! to wyświetlimy informację [dostawa od [cena] i dalej w zakładce dostawa "0 zł dla zakupu od 45zł"
4. Jeżeli sprawdzasz ofertę smart!, w której cena jest powyżej 45zł, a ty jesteś zalogowana do konta z aktywnym pakietem Smart! to zobaczysz informację [dostawa za darmo] i dalej w zakładce dostawa będzie przekreślona kwota dostawy.
W Twoich ofertach wszystko wyświetla się poprawnie, po prostu zależy to od ceny w ofercie i czy sprawdzasz to z konta, które ma smart dla klientów czy nie 🙂
dziękuje, już ogarnęłam:)