Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej, dziś na jednej z grup fb zorientowałam się, że mam chyba źle naliczane koszty podjazdów kuriera.
Wysyłam gabaryty 25 kg dlatego jeśli ktoś zamówi 3 sztuki z jednej aukcji każda z rzeczy pakowana jest osobno. (idzie paczka 1 z 3, 2 z 3, 3 z 3 jako jedno zamówienie)
od każdej przesyłki mam pobieraną opłatę za podjazd kuriera (ok 5,09 zł / szt).
czyli jeśli wysyłam łączenie 25 paczek dziennie za każdą mam naliczoną opłatę za podjazd. (nie ważne, że średnio 2-3 idą jak by z jednego zamówienia).
dziś na grupie na fb ktoś napisał,że powyżej 3 przesyłek nie powinnam wcale płacić za podjazd a kolejna sprawa, że jak mam do nadania 25 paczek np. DHL powinnam zamówić tylko raz kuriera i on zabiera wszystkie. Niestety u mnie tak nie działa - jeśli nie zgłosze podjazdu dla każdej z paczek kurier zabiera tylko tyle ile widzi w systemie (czyli 1 nie 25 )
ps. wszystko odbywa się przez nadawanie paczek z allegro , w 99 % zamówienia od Klientów są ze SMART!
@WoodQueen to nie jest opłata za podjazd kuriera. Przykładowo, dla zamówienia nr f405ea40-f0d6-11ee-bd38-6b676fe2b1f1, zostały pobrane takie opłaty:
prowizja - 9,32 zł oraz opłaty za przesyłkę w ramach Smart! - 4x 5,09 zł.
Koszt zamówienia to 84 zł i mamy 4 przesyłki, czyli zgodnie z tym cennikiem, za każdą przesyłkę o wartości zamówienia 80 - 119,99 zł brutto naliczamy 5,09 zł.
Jeśli chodzi o podjazdy w przypadku UPS, jeśli regularnie zamawiasz przesyłki metodą Allegro Kurier UPS, możesz złożyć stałe zlecenie odbioru. Wtedy ta usługa może być dla ciebie bezpłatna, natomiast koszty jednorazowych podjazdów kuriera dodamy do Rozliczeń z Allegro na twoim koncie w miesiącu następującym po miesiącu realizacji danej usługi.
Dziękuję za odpowiedź. Czyli jest w jednej aukcji Klient kupuje 4 sztuki przedmiotów i każda z nich musi iść w innej przesyłce za każdą płacę osobno. Dziękuję za wyjaśnienie niestety z tych rozliczeń, które dostaję póki co ciężko mi się odnaleźć co się bierze z czego
Ps. Pod jaką pozycją /nazwą mogę znaleźć koszt podjazdów ?
ja też się w tym gubię, ciężko zrobić rzetelną kalkulację przy tak wielu zmiennych, pewnie niektórzy nawet nie wiedzą że dokładaja do interesu
@WoodQueen będzie określona jako opłata dodatkowa, a po rozwinięciu powinien być kod np. DPD_N1_PODJAZD.
Dziękuję za odpowiedź
Witam,
Nigdzie nie mogę znaleźć informacji jaki jest koszt podjazdu kuriera DHL np. po jedną przesyłkę. Jest kilka informacji z tamtego roku, że podjazdy są darmowe. Chciałbym się dowiedzieć czy coś się zmieniło w tej kwesti. Mogę prosić o pomoc?
@MKM_Outlet zlecenie podjazdu w przypadku zlecenia 5 lub mniej przesyłek z jednego miejsca w tym samym dniu, dla metod:
jest w cenie usługi. Jeśli regularnie zamawiasz przesyłki metodą Allegro Kurier DHL, możesz złożyć stałe zlecenie odbioru.
Jest w cenie usługi tzn. że nic nie muszę dopłacać tak? Bo nie do końca zrozumiałem. Poniżej 5 przesyłek. A co jeżeli będzie więcej?
@MKM_Outlet Jednorazowe podjazdy kuriera DHL są bezpłatne. Jeśli chodzi o to, co oznacza 5 lub mniej przesyłek w kwestii podjazdu: czy maksymalnie 5 na jeden podjazd, czy maksymalnie 5 na jeden dzień w jednym podjeździe, to my tę usługę mamy (w tym momencie) wliczoną w cenę, czyli bezpłatną dla sprzedającego. Może się to zmienić, dlatego pojawiła się ta pozycja w regulaminie. Na ten moment nie nakłada ona tak naprawdę żadnych wymogów ilościowych na sprzedającego.