Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący zamówił 4 rzeczy i dokonał zwrotu 3 przedmiotów, ja odruchowo zwróciłam mu pieniądze za wszystkie jak to cofnąć ?
@agabiuro, możesz podać numer tej płatności? Zobaczę, czy uda się ją zatrzymać.
a gdzie znajde numer płatności ?
fe22ca04-adc8-11ec-aa8d-9d22dfb57c35
to jest numer zamówienia
a to nr. zwrotu 61f65b4d-b1a8-11ec-b5f1-2b6e8466e221
czy udało się zatrzymać zwrot ?
@agabiuro, nie mam jeszcze informacji w tej sprawie. Proszę Cię o cierpliwość. Gdy tylko się czegoś dowiem, wrócę tu z odpowiedzią.
@agabiuro, niestety, ale w tej sytuacji pozostaje jedynie kontakt z kupującym i prośba o zwrot nadpłaty. Napisaliśmy w tej sprawie do kupującego i uprzedziliśmy o tej sytuacji.
Uczciwość? 🤔
@Ziolko39
Jak to kto? Komornik. Art. 405 k.c.
@LEW433 A dlaczego zakładasz (sądząc po tym znaku ?), że nie ma uczciwych ?
@medalik_2009 Żeby był komornik to musi być wyrok sądu. Żeby był wyrok to musi być policja i prokurator. A przypuszczam, że będzie "umorzenie, ze względu na niską szkodliwość społeczną czynu"
Sądzę że są nadal ludzie uczciwi i dlatego moje zdziwienie, że na to się powołujesz.
@Ziolko39 jaka policja i prokurator? Jeśli masz wszystko udokumentowane w papierach, to nakaz zapłaty można uzyskać z tego tytułu w trybie uproszczonym, nakazowym. Wystarczy wezwanie dłużnika do uregulowania długu, następnie wniosek do sądu. Wtedy pozwany musi wnieść sprzeciw jeśli chce się uchronić przed egzekucją. Przetestowane na 2 "uczciwych inaczej" klientach, którzy otrzymali przesyłki z towarem, gdzie zapomniała osoba wysyłająca oznaczyć pobrania. Najpierw ładnie poprosiliśmy mailowo i telefonicznie o uregulowanie zaległości, po miesiącu zbywania wystawiliśmy pierwsze wezwanie do zapłaty, po kolejnych kilku tygodniach ostateczne (przedsądowe) wezwanie do zapłaty. PESEL do takiego wniosku uzyskaliśmy w obu przypadkach dość szybko (2-3 tyg. czekania). Później nakaz, komornik i zapłata z odsetkami, kosztami postępowania i kosztami zastępstwa procesowego, ściągnięta.