Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Kupujący zwrócił mi towar, za który chcę mu zwrócić teraz pieniądze. Niestety aktualnie nie mam środków na Allegro Finanse i długo mieć nie będę z innych sprzedaży. Rozpocząłem już zwrot przez allegro, ale nie mając środków ciągle wisi jako oczekujący. Z tego co wyczytałem to nie da się doładować środków w Allegro finanse i powinienem zwrócić zwykłym przelewem, ale nie mogę teraz anulować zwrotu rozpoczętego przez Allegro. Co musze zrobić z taką sytuacją?
@Rudziik Dobrze ze doczytałeś iż nie można konta doładować. Zwrot przez allegro zostanie ponowiony dnia kolejnego a przy braku środków, którego się spodziewasz, zostanie w końcu anulowany. Tym samym możesz oddać na zwykłe konto bankowe.
Po jakim czasie zostanie anulowany? Nie chciałbym, żeby się okazało, że przez następny miesiąc nic nie mogę sprzedać bo zwrot ciągle będzie czekał aż pojawią się środki.
@Rudziik OIDP następnego dnia, jeśli nie będzie środków finansowych w allegro otrzymasz komunikat/pytanie czy nadal chcesz dokonać zwrot.
Dla spokojności poczekaj do jutra z tym przelewem do banku. Da się bez problemu anulować w krótkim czasie ale nie pamiętam dokładnej procedury jak to u mnie wyglądało.
@Rudziik Takie zlecenie zwrotu anuluje się automatycznie po 24 godzinach.