Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam
kupujacy zakupil 2 takie same rzeczy,
1 rzecz chce zwrocic bo twierdzi ze byla otwarta co jest niemozliwe ale dobra niech mu bedzie...
w jaki sposob zrobi ma kupujacy zwrot na 1 rzecz
czy ja zglaszam takie cos czy kupujacy??
ps. po nawyzywaniu mnie od glupkow mam goscia dosc dlatego prosze o konkretna odpowiedz
@kiniazg koszt zwrotu leży po stronie kupującego skoro nie reklamuje tzn że przyjmujesz zwrot i pomniejszasz kwote zwrotu o kwote utraty wartości towaru zgodnie z art 34.4 uk. Kupujacy ma 7dni na wniesienie zastrzeżeń spisanie protokolu i zlożenie reklamacji do ciebie bys ty zareklamowal otwarcie u przewoźnika lub samemu u przewoźnika. Jeśli nie wniesie zastrzeżeń zgodnie z prawem towar dotarł cały i nieotwierany i można zastosować obniżenie ceny.
probowalam zrobic zwrot ale nie mam mozliwosci zmiany ceny 😕
w jaki sposob to zrobic?
Sprzedajesz jako osoba prywatna na lokalnie? @kiniazg
tak
Nie obowiązuje was ustawa konsumencka tylko kodeks cywilny. 1 nie musisz się godzić na zwrot, 2 sklada ci reklamacjętą musisz rozpatrzeć do 14dni i wydać decyzję dowolną uznajesz lub nie a jak uznasz sam decydujesz o sposobie rozpatrzenua reklamacji a nie to co kupujący chce.
zgadzam sie na zwrot jednej rzeczy nie bede z dziadem sie klucic bo nie mam nerwow.
rozumiem ze to on ma wniesc reklamacje przez allegro tak?
Tak w dyskusji. Może i nie masz nerwów ale karmisz patologię. Zgodzić sie na zwrot możesz ale rzeczy nietkniętej. Zgodnie z przepisami wasze prawa są równorzędne. Jak chce reklamować musi najpierw udowodnić że do zawartości ktoś nie dobrał się podczas transportu. Nega nie dostaniesz bo na lokalnie nie ma ocen a za odrzucenie reklamacji allegro nic ci nie może zrobić @kiniazg
Prawdopodobnie trafił ci się cwaniak zaloży dyskusje tam możesz oficjalnie reklamacje rozpatrzeć widze że sprzedajesz jakieś suple czy coś powód odrzucenia towar sprzedany w fabtycznie zapieczętowanym opakowaniu wyslany w stanie nienaruszonym. Kupujacy zgodnie z kc odpowiada za ryzyko utraty lub uszkodzenia wysyłanej rzeczy niech sobie składa reklamacje do przewoźnika skoro uważa ze ktoś dobrał się do paczki
opisze jak to wyglada...
kupil 2 opakowania suplementow
firma zrezygnowala juz od dawna z opakowan kartonowych wiec sa poprostu w takich jakby butelkach plastikowych z zakretka a pod nakretka jest naklejona folia.
gosciu twierdzi ze jedno jak otworzyl to folia calkowicie zeszla razem z nakretka a druga po otwarciu w polowie jest folia otworzona.
co lepsze chce zwrocic tylko to jedno gdzie jest w polowie otwarta...
tlumacze dzbanowi ze ja nie zagladam do tego bo zamawiam produkty od firmy, dostaje paczke i zaraz wysylam kupujacym. wiec nie ingeruje w tym mam to poprostu gdzies...
Plastikowa butla z tabletkami z zgrzewem z folii i korkiem jedyna możliwość żeby to walnęło w sposób jaki opisujesz to wysłaleś w foliopaku nie kartonie i podczas transportu ścisnęli zawartość i ciśnienie na butle wywaliło zgrzew i nawet korek. Czyli uszkodzenie w transporcie z winy niedostatecznego spakowania. Ale jak wysłaleś w kartonie z wypelnieniem nie ma możliwości by to puffło
w kopercie bombelkowej wysylam tabletki
Duże te tabletki tzn pudełko?
Supple czesto mają foliowy zgrzew jako zabezpieczenie przed otwarciem sam by sie nie ściągnął
tak wlasnie chodzi o ten zgrzew
10cmx 4 cm
Czyli wmawia ci glupoty przy tak malym opakowaniu zgniecenie uszkodziloby tą plastikową butle ma ci wyslać zdjęcia paczki i butelek. Ale jak pisałem jeśli nawet to uszkodzenie w transporcie ma sobie sam reklamować usługę dowozu u przewoźnika.
tak tez mysle ale uwierz mi nie mam nerwow na darcie mordy tego typa do mnie przez tel
To po co odbierasz tel albo nagraj i mu napisz że zgłosisz na pały. Jesteś osobą prywatną a nie firmą nie obowiązują cie ani standardy firmy ani przepisy ustawy konsumenckiej. Chce reklamaować odsyla na swoj koszt towar do ekspertyzy 14dnia wydajesz decyzję reklamacyjną możesz odrzucić z powodu jak pisałem. Wszelkie odstepstwa od normy masz możliwość zgloszenia slużbom lub allegro a nr tel to wywal bo po co ci mają tacy janusze dzwonić ma dyskusje od tego jak mu coś. Klasyczny janusz mu nie pasi to wymusza darciem.
Nie odeśle odrzucasz nie uznasz reklamacji nie oddajesz za wysyłke uznasz albo wymieniasz towar albo naprawiasz albo zwrot kasy plus zwrot za wysylke jak pokaze kwit nadania z cena. Krotka pilka i nie wchodzic z dziadostwem w pyskowania