Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@mgogula Zakup konsumencki podlega 14 dniowemu zwrotowi bez podania przyczyny, taki zwrot musisz przyjąć ale możesz obniżyć zwrot środków o tyle o ile zmniejszyła się wartość towaru.
Na jakiej podstawie? Czy pójście na basen był konieczny do stwierdzenia charakteru, cech i funkcjonowania rzeczy? Z tego co mi wiadomo odstępujący od umowy klient może korzystać z towaru tylko tak, jak robiłby to w sklepie stacjonarnym. Czy w sklepie stacjonarnym jest basen? 🙂 Oczywiście to żart, ale wg mnie tutaj powinna być reklamacja, nie uważasz?
Już nie, zrobił zwrot a ty musisz go przyjąć ale jak napisałem możesz obniżyć wartość.😐
@mgogula
Kupujący popełnił ogromny błąd składając oświadczenie o odstąpieniu od Umowy z Art. 27 UoPK w sytuacji gdy odsyłany przedmiot był używany w sposób wykraczający poza zakres możliwy w sklepie i uszkodzony w bezpośrednim związku z tym użyciem.
Kupujący miał prawo (i powinien) złożyć reklamację jednak w obecnej sytuacji już nie może tego zrobić ponieważ zrzekł się praw do tego przedmiotu. Ty masz obowiązek przyjąć zwrot i masz prawo zmniejszyć kwotę zwracanych środków do aktualnej wartości używanego i uszkodzonego produktu.
W związku ze złożonym przez konsumenta oświadczeniem o odstąpieniu z Art. 27 UoPK - bezprzedmiotowe stało się nawet dociekanie lub rozstrzyganie czy przedmiot był w ogóle wadliwy czy nie.