anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot kosztów a zwrot towaru

Smiecholandiaaa
#2 Obserwator#

Czy w poniższej sytuacji należy zwrócić klientowi pieniądze tylko za towar czy również za wysyłkę? 

Klient zamawia towar za 30 zł. Do tego koszt wysyłki 10,95 (Inpost). Klient odbiera paczkę i tego samego dnia zwraca całość nawet bez rozpakowania lub w ogóle nie odbiera paczki. Jaki zwrot pieniędzy należy zrobić w tej sytuacji? Czy zwracamy klientowi tylko 30zł? Czy 40,95 wraz z kosztem wysyłki? Tylko wtedy jesteśmy stratni 10 zł, bo przecież już zapłaciliśmy w Inpost, a Allegro raczej nie daje nam tych kosztów?

oznacz moderatorów
24 ODPOWIEDZI 24

komis-bell
#21 Demiurg#

Powinieneś oddać 25+19. 
Nie mniej, nie więcej. 

oznacz moderatorów

IMPEX-BMW
#7 Wielbiciel#

TAK TEŻ ODDAŁEM ALE ZA CHWILE KTOS Z ALLEGRO DOŁOŻYŁ SWOJE MĄDROŚCI WIEC ODDAŁEM KOLEJNE KWOTE, PO CZYM [edycja] KTORY ZAŁOŻYŁ MI DYSKUJSE ZAŁOŻYŁ TEŻ DO INNEGO PRZEDMIOTU KTÓRY KUPIŁ NO I ZAPALIŁA MI SIĘ LAMPKA I ZACZĄŁEM SZUKAĆ SWOJEJ RACJI. WG MNIE MYŚLĘ TAK JAK WY I JESTEM PRZEKONANY ŻE MAM RACJĘ, TYLKO WG REGULAMINU ALLEGRO NIBY JEST INACZEJ

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Regulamin allegro nic takiego nie stanowi. Oznaczyłem moderację, jutro tu zajrzą więc poczekajmy na wyjaśnienia. 

oznacz moderatorów

IMPEX-BMW
#7 Wielbiciel#

dzieki

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@IMPEX-BMW gdzie dokładnie dostałeś taką informację od Allegro? W dyskusji dotyczącej zamówienia 66651e50-0ee4-11ef-b3d2-b1037d95b017 nie ma żadnej wypowiedzi naszego pracownika. 

Przy okazji poproszę o nie używanie takich określeń w stosunku do kupującego, ani żadnego innego użytkownika tutaj. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów