Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam,
Jeżeli klient zakupił towar a potem bez powodu piszę o zwrot kosztów to jest normalnie ?
Ile mam czasu na zwrot kosztów dla kupującego ?
Jeśli sprzedaleś jako firma w ciągu maksymalnie 14 dni od odtąpienia do umowy . UK mówi niezwłocnie , ale termin 14 to dniowy jest dopuszczony . Jeśli sprzedałeś prywatnie zwrotu nie musisz przyjmować .
@crleo Piszę czy Pisze ? A jako osoba prywatna nie masz obowiązku przyjmowania zwrotu. Masz obowiązek ew. rozpatrzenia reklamacji ( jeżeli zgłosi)
To mogę wysłać towar kupującemu a w dyskusji powiedzieć że nie przyjmuje zwrotów ?
Nawet nie musisz odsyłać . Produkt należy do niego i zapłaci za przesyłkę to odsylasz , a jeśli nie zapłaci podaj mu adres gdzie może odebrać osobiście .
A gdzie mogę dokładniej o tych zwrotach przeczytać na allegro?
Bo sytuacja wygląda tak że on zakupił u mnie towaru na 1000+ zł Ale zapytał czy jest możliwość wysyłki do Irlandii. Powiedziałem że tak ale musiałbym sprawdzić ile będzie kosztowała dostawa.
Kupujący zrobił zakup i ja mu napisałem po 5 dniach że musiałbym Pan dopłacić z 30 zł za dostawę. On odrazu zgłosił probłem że nie wysłałem mu w czas towar i chcę zwrot.
@crleo czemu nie było tych informacji w pierwszym poście, wszystko zależy jaka była oferta i rodzaje wysyłek ???
Oferta była zwykła. Wysyłka przez pocztę. Czas wysylki natychmiastowa czy w ciagu jednego dnia.
@crleo a podał adres polski ? poinformuj klienta że jak chce za granicę ma dopłacić jak nie wysyłasz na adres polski zgodnie z ofertą.
Zwrotów nie masz obowiązku przyjmować jako osoba prywatna 🙂