Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedawałem przedmiot na allegro lokalnie. Kupujący zrobił kupił przedmiot a ja nie zauważyłem tego i po paru dniach poprosił o zwrot kosztów w wyniku nie otrzymania przedmiotu. Czy w związku ze zwrotem jestem zwolniony z opłaty za sprzedaż tego przedmiotu?
@fenio_ Sprzedałeś ale nie wysłałeś? kupujący założył dyskusje i chce złożyć wniosek do POK?
Co z pieniędzmi za przedmiot?
Opłata transakcyjna jest bezzwrotna.
Opisz to jakoś po ludzku.
@fenio_ Nie, nie jesteś. Możesz napisać do Allegro o zwrot "opłaty transakcyjnej" > ale nie wiadomo z jakim efektem. Jak się coś wystawia, to wypada zaglądać na własne aukcje > transakcja nie doszła do skutku wyłącznie z Twojej winy.
@fenio_ Zwrócić musisz bo jak otworzy dyskusję i dostanie od Allegro to czeka cię więcej problemów, oddajesz na konto podane przez kupującego, a o zwrot prowizji napisz tu: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1b69d4ac-dd8e-4631-b724-47d66829753d&subjectId=71d604cc-a...
@fenio_ tak od kilku dni można, oddać kasę przez Allegro tu masz instrukcję https://spolecznosc.allegro.pl/t5/sprzedający-o-allegro-lokalnie/zwrot-środków-kupującemu-na-allegro... zwróć a dostaniesz anulowanie opłaty transakcyjnej, jeden warunek musisz oddać wszystko co klient wpłacił 🙂
Niestety pieniądze automatycznie trafiły dziś w nocy na moje konto. Miałem je przelać kupującemu, więc ta opcja odpada. Ponieważ z tego co doczytałem mam do siedmiu dni na wysyłkę postanowiłem nie zwracać pieniędzy i normalnie wysłać paczkę o czym poinformowałem kupującego. Nie był zachwycony i nazwał mnie niesłownym. No cóż, jakoś to przełknę.
@fenio_ Mogłeś poprosić o nr. konta i przelać bezpośrednio. Teraz możesz ponieść dodatkowe koszty, bo jak sprzedający będzie chciał odesłać Ci przedmiot to będziesz musiał ponieść koszty przesyłki zwrotnej (może nie będzie złośliwy)
Jak na razie wygląda na to, że uspokoił się i wygląda na to, że jest wyrozumiałym klientem. Mam nadzieje, że nie będzie kombinował.