Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Muszę zwrócić kupującemu 59.00 zł za opłacone i anulowane zamówienie. W zakładce "Zwróć wpłatę" nic nie muszę robić, ponieważ allegro automatycznie podjęło decyzję o zwrocie. W zakładce "Środki i historia operacji" jest dostępna kwota w wysokości 56.85 zł. Zrobiłem wpłatę w wysokości 2.15 zł, żeby razem uzyskać potrzebną kwotę do zwrotu. Czy muszę przenieść te 2.15 zł do odpowiedniego operatora płatności, żeby allegro zwróciło pieniądze? Jeżeli tak, to w jaki sposób?
Z góry dziękuję za szybką odpowiedź
@promyk_radom w tej sytuacji zwrot się nie uda. Możesz zasilić saldo Allegro Finanse, ale tylko całą kwotą potrzebną na zwrot dla kupującego. Czyli zwrot wpłaty uda się tylko jeżeli wpłacisz 59 zł, a resztę salda będziesz mógł wypłacić na swoje konto bankowe.
Tutaj znajdziesz instrukcję jak zasilić konto, kwotą potrzebą na zwrot dla kupującego.
To po co w takim razie jest opcja ustawienia kwoty rezerwacji, którą mam przy wszystkich operatorach ustawioną na 60.00 zł? Masło maślane.
Teraz ktoś zrobił zakup z wpłatą 46,49 zł i w "Dostępnych środkach" widnieje kwota 103,34 zł, a moje bieżące saldo wynosi -2,72 zł i też mam robić wpłatę, żeby zwrócić tamtemu klientowi pieniądze?
Doczekam się odpowiedzi? Pytam, bo dzisiaj dostałem maila ponaglającego, że mam zwrócić pieniądze klientowi, w przeciwnym razie otworzycie z nim dyskusję.
@promyk_radom jeśli kasę masz na PayU, to nie możesz zrobić zwrotu na Przelewy24, i vice versa , wówczas również musisz zasilić konto w celu dokonania zwrotu