Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam - proszę o podpowiedź jak działać.
1. Kupujący opłacił zakupiony falownik łączne z dostawą ( 8 zł ). Wybrałem w systemie średnią wielkość paczki. Przed paczkomatem inPost otworzyła się najmniejsza skrzynka, a moja paczka nie zmieściła się. System zarejestrował wysłanie paczki. Niestety zmuszony byłem wygenerować i opłacić przesyłkę odrębną dodatkowo. Jak odzyskać pieniądze (8 zł.) ?
2. Kupujący wczoraj opłacił zakup spawarki z kosztami wysyłki ( 13 zł. ). Pieniądze są na koncie moim ALLEGRO jednak po 24 godzinach etykieta nie jest widoczna (koszt wysłania kurierem 13 zł). Kupujący nalega bym wysłał zakupioną spawarkę. Muszę wysłać ze środków własnych a system ALLEGRO już dopisał koszt wysyłki do moich należności dla ALLEGRO. Wiem, że system ALLEGRO zawodzi i więcej nie będę sprzedawał z wysyłką ALLEGRO.
@k2ozlowski gdzie sprzedajesz allegro czy allegro lokalnie, jak generujesz etykiety ?
@InPost czy jest możliwość że system otworzył inną skrytkę niż potrzebował nadawca ?
@k2ozlowski na allegro lokalnie wszystkie wysyłki oprócz allegro paczkomat inpost (za 8,99 gdzie allegro Ci daje etykietę) nadajesz samodzielnie (sam musisz wypełnić formularz u jakiegoś przewoźnika) i ceny za przesyłkę są tylko sugerowane. czyli tą spawarkę musisz sobie sam zamówić kuriera i wysłać.
@k2ozlowski
Przy nadawaniu powinna się otworzyć skrytka o zadeklarowanym gabarycie widocznym na etykiecie. W celu dokładnej weryfikacji proszę o kontakt na pomoc@inpost.pl z podaniem numeru przesyłki oraz opisem sytuacji.
Niewykorzystaną etykietę lub kod nadania możesz zgłosić uzupełniając poniższy formularz:
https://inpost.pl/formularz-kontaktowy-chce-otrzymac-zwrot-srodkow-za-niewykorzystana-etykiete-lub-k...
Pieniądze zostaną zwrócone na Twoje konto w Managerze Paczek lub rachunek bankowy w ciągu 14 dni.
Jeśli etykieta, za którą chcesz uzyskać zwrot środków ma status nadanej, prosimy o kontakt w celu odświeżenia jej statusu przed wysłaniem formularza.
Już skontaktowała się ze mną operatorka inPost Oddziału w Białymstoku i
" Witam,
Pozdrawiam, Natalia Murawska Pracownik Operacyjny Oddział Białystok |
W kolejnym mailu otrzymałem informację, że mam wypełnić formularz. Jednak nie ma wzmianki o reaktywacji etykiety.