Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Klient zgłosił mi zwrot towaru na elektronarzędzie. Korzystał z tego przez dokładnie rok. Przestał mu działać akumulator. Przekazałem mu, że może wysłać produkt na gwarancję. Po 14 dniach zgłosił allegro protect-a. Nic nie odpisał czy wysłał produkt na serwis. Po kontakcie udało mi się go przekonać, żeby produkt wysłał na serwis. Serwis po kilku dniach wymienił akumulator na nowy. Klient jednak twierdzi, że produkt mu nie odpowiada i będzie chciał go zwrócić. Czy ktoś może mi powiedziec co mogę zrobić w takiej sytuacji. Przecież to wygląda jakby sprzedawca nie miał wyboru bo klient wymaga. Czy muszę przyjąć reklamację klienta i oddać mu pieniądze skoro serwis naprawił wadę? Allegro twierdzi, że jeżeli klient nie jest zadowolony z towaru to może odesłać go do mnie. To oznacza, że możemy zamawiać na allegro rzeczy i odsyłać je po roku? Jaki to ma sens?
@Kamil9595951 sprzedałeś jako prywatny sprzedawca czy firma? a co z reklamacją u Ciebie? Uznałeś / odrzuciłeś? Jakie były oczekiwania klienta?
Zwrot po roku nie jest możliwy chyba, że wyrażasz zgodę. Jeżeli serwis naprawił to niema podstaw do zwrotu no chyba,że ta nieszczęsna reklamacja została uznana czasowo po 14 dniach.
@Kamil9595951 odrzuć reklamację, produkt sprawny itp. pamiętaj o 14 dniach od zgłoszenia reklamacji 🙂
Sprzedawca decyduje czy wymieni, naprawi czy odda kasę o ile reklamacja jest zasadna 🙂
@kostas11 chyba uznana przez zaniechanie
"Po 14 dniach zgłosił allegro protect-a."
@Kamil9595951 na zwrot konsumencki miał 14 dni od otrzymania towaru , reklamacja została uznana , towar naprawiony ,
no i chyba teraz tylko
kropka
Sprzedaz jako firma. To była odpowiedz allegro:
Przed serwisem klient napisał:
Po serwisie:
Dodam, że problemem był akumulator ale klient w rozmowie telefonicznej stwierdził, żebym zrobił tak, że on otrzyma zwrot pieniędzy. Czyli najprościej skłamał po to żeby on dostał pieniądze po roku użytkowania sprzętu. Klient nie widzi innego rozwiązania, a ja zostaje 40 pkt na minusie i nie ma szans rozwiązać sporu bo klient chce kasę i koniec.
Chcieć to se może nawet gwiazdkę z nieba zwrot wg ustawy przysluguje mu do 14dni od odebrania nie po roku. Wg tej samej ustawy ty decydujesz za 1 razem jak procedować reklamację jak ja uznasz mozesz naprawić wymienić lub zwrócić kasę. Naprawileś więc kropka. Napisz w dyskusji na uzytek konsultanta że klient odtrzymał naprawiony przedmiot reklamacja została więc uznana i przeprocedowana zgodnie z ustawą. Odrzucasz roszczenie kupującego jako bezzasadne, protecta nie dostanie a konsultant zamknie dyskusję lub zamlnie się sama po 30dniach jakby oznaczył nierozwiązaną to napisz do allegro sami zamkną