Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
czy przy zwrocie pieniędzy za zakupiony towar sprzedający może umniejszyć tą kwotę o prowizję zapłaconą dla Allegro
Absolutnie nie.
Odstąpiłem od umowy i zwracam towar ,czy sprzedający od zwracanej kwoty może potrącić zapłaconą prowizję dla Allegro.Kupiłem towar na" Allegro lokalnie"
na AL nie ma prowizji (zwrotnej) 🙂 allegro raczej tego nie zwróci, ale jak coś to zawsze możesz oddać tą część sprzedającemu 😄
@Client:40896948 Jeżeli sprzedający jest osobą prywatną, to nie ma on obowiązku przyjmowania zwrotu. Na Lokalnym sprzedawca płaci niezwracalną opłatę transakcyjną i ładnie byłoby gdybyś mu oddał. Jeżeli kupiłeś od firmy, to masz prawo do zwrotu i sprzedawca musi Ci oddać całą wpłatę. Nie ma prawa niczego potrącać.
Dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
chyba, że to AL i sam sprzedającemu zaproponujesz, dobre i 1zł 🙂
Jest to AL i chce 10% od kwoty sprzedaży
no nie wiem, wykombinuj tak, żeby było dobrze, napisz może najlepiej, że prosisz allegro by zwróciło prowizję sprzedającemu za tą transakcję, on to pokaże poprzez kontakt i miejmy nadzieję mu zwrócą 🙂
albo.. załóż dyskusję i w niej poproś allegro 😄
@Client:40896948 Po co zakładasz drugi wątek, w którym na dodatek nie piszesz wszystkiego? Odpowiedź już otrzymałeś w pierwszym.