Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Kupujący poinformował nas w wiadomości, że zwraca przedmiot Wkładkę ABUS ponieważ pomylił rozmiar. W aukcji mamy widoczną informację: Wkładki zapakowane są oryginalnie przez producenta i zostały opatrzone plombą bezpieczeństwa. W przypadku jej zerwania lub otwarcia opakowania, zwrot bądź wymiana nie będą możliwe. Do wkładek dołączona jest karta kodowa - Karta kodowa ma za zadanie chronić przed dorabianiem kluczy przez osoby nieuprawnione.
Poinformowaliśmy kupującego o tym, że jeśli plomba została zerwana nie będziemy mogli przyjąć zwrotu. Kupujący jednak upiera się, że musimy przyjąć zwrot bo prawo nawet mówi że można użyć aby sprawdzić czy przedmiot nam odpowiada , oczywiste jest że aby sprawdzić trzeba otworzyć. Proszę o pomoc
@Dziuniu1 Jeśli w ofercie była informacja o braku zwrotu lub ograniczeniu go możesz odmówić przyjęcia zwrotu. Zgodnie z artykułem:
"Zwrot ograniczony
Taką informację kupujący zobaczy w ofertach następujących przedmiotów:
- rzeczy, które dostarczone są w zapieczętowanym opakowaniu, a których po jego otwarciu kupujący nie może zwrócić ze względu na ochronę zdrowia lub higienę – na przykład: bielizna osobista, test ciążowy, końcówki do szczoteczki elektrycznej, soczewki kontaktowe, maseczki"
"Gdy kupujący odstąpi od umowy, możesz odmówić przyjęcia zwrotu (zgodnie z Ustawą o prawach konsumenta – art. 38). W przypadku produktów z ograniczonym lub wyłączonym prawem do zwrotu kupujący zobaczy w ofercie informację Zwrot ograniczony, lub Brak zwrotu."
A co w przypadku jeśli w zakładce nie jest zwrot ograniczony, ale jest zawarta o tym informacja w opisie aukcji?
@Dziuniu1 Niestety ( lub stety) decyzja należy do Ciebie. Ustawodawca zrzucił to na sprzedającego. Cięzkie. Why? Bo obie strony mają rację. Kupujacy - fakt bez otwarcia i przymierzenia cięzko sprawdzić czy pasuje. Ty - bo po odplombowaniu nie możesz zagwarantować ew. przyszłemu kupującemu czy nie zostały wykonane kopie kluczy. Wg mnie twoja interpretacja może być trochę "bardziejsza" bo uprzedziłeś kupującego o braku mozliwości zwrotu. Wiedział PRZED zakupem. Nie zastosował się ... cóż.
Dziękuję za wiadomość. Poinformowaliśmy kupującego o braku możliwości zwrotu
@Dziuniu1 a te wkładki dedykowane są do konkretnych drzwi?
Wkładka dedykowana jest do wszystkich drzwi, których zamek posiada zębatkę zamiast tradycyjnego wybieraka
@Dziuniu1 na jakiej zasadzie działa ten kod z wkładki?
@N_Nitka28 zamek do drzwi to nie jest produkt higieniczny tu ma może zastosowanie przepis o zawartości cyfrowej i zapieczetowanym opakowaniu o ile ten kod z wkładki można wykorzystać po rozpakowywaniu i wciskać kit że to nie kupujący
Karta kodowa (bezpieczeństwa) dołączona jest do wkładki. Na karcie znajdziesz identyfikator składający się z kombinacji liter i cyfr. Na jej podstawie składasz zamówienia lub dorobisz klucz do danej wkładki
Tak według prawa nie możesz odmówić zwrotu, ale jeżeli produkt zwracany jest niepełnowartościowy / uszkodzony. A skłaniałbym się, że taki jest w tym przypadku po otwarciu, możesz obniżyć wartość zwrotu.
@voltnation_pl może o ile w tym przypadku kod cyfrowy po odpieczętowaniu mógł zostać wykorzystany i ma wylączenie z.w. na zawartość cyfrową
mówisz o ?
13) o dostarczanie treści cyfrowych niedostarczanych na nośniku materialnym, za które konsument jest zobowiązany do zapłaty ceny, jeżeli przedsiębiorca rozpoczął świadczenie za wyraźną i uprzednią zgodą konsumenta, który został poinformowany przed rozpoczęciem świadczenia, że po spełnieniu świadczenia przez przedsiębiorcę utraci prawo odstąpienia od umowy, i przyjął to do wiadomości, a przedsiębiorca przekazał konsumentowi potwierdzenie, o którym mowa w art. 15 ust. 1 i 2 albo art. 21 ust. 1;
@voltnation_pl chodzi mi o to że jeśli ten kod uprawnia do dorobienia sobie klucza do wkładki zamka to istnieje taka możliwość że kupujący nabył by pozyskać ten kod i może go wykorzystać by dorobić sobie klucz bo ma taki zamek, do przestępstwa by mieć nielegalną kopię kluczy, ewentualnie ten kod może uprawniać do 1 razowego darmowego dorobienia sobie klucza i kupujący może błędnie kminić że wyśle kod plus swój zamek do serwisu i mu dorobią klucz po zamku nie po kodzie... nie znam specyfiki zamków ale cwaniaków co jak wyżej myślą nie brakuje na allegro i może jakiś wpadł na tak genialny pomysł... przykładowo jak jakaś książka ma zawartość cyfrową w postaci kodu do wykorzystania poprzez zalogowanie się i jego aktywację na swoim koncie to sprzedawca bez próby aktywacji tego kodu nie jest wstanie określić czy kod nie został użyty i jest wykorzystany dlatego takie treści się wyłącza z możliwości zwrotu po otwarciu. Możliwe że w przypadku zamka z kodem jest podobnie jeśli już to powołałbym się na art 6 lub 9 bo zamek do drzwi artykułem higienicznym nie jest.
Co do kodu, ja rozumiem i zgadzam się, że możliwość zwrotu powinna zostać wyłączona w tym przypadku.
Ale pozostaje kwestia prawna. I w tym przypadku wydaje mi się, że prawo nie przewiduje takiej możliwości.
Punkt 6 mówi przykładowo o oleju wlanym do silnika. Nie można go oddać już bo został trwale powiązany.
Punkt 9 mówi w prost tylko o nagraniach dźwiękowych wizualnych lub programach komputerowych.
Punkt 13 mówi on o nośniku nie materialnym (kod na e-mail, serwis VOD), dodatkowo nakłada szereg wymagań na przedsiębiorcę aby miał moc prawną.
Dlatego według mnie konsument ma prawo zwrócić towar. A sprzedawca ma prawo pomniejszyć zwrot o utratę wartości produktu.
@voltnation_pl zamek kodowy to kod jest integralną częścią zamka, więc i tu kod jest przypisany do wkładki tylko nie wiem czy producent zrobił kilka czy kilkaset rodzajów wkładki do zamka bo jak to tańszy zamek to na jedno kopyto każdy klucz od każdego zamka podpasuje. Druga rzecz kod do zamka możliwe jest kodem cyfrowym na którego podstawie można dorobić klucz więc jest to zawartość cyfrowa, kody do platform ala xbox live etc mają takie wyłączenia to samo kod do steam wysłany na maila. Trzecia rzecz jak wycenić utratę wartości skoro nie wiadomo czy kod został użyty?
Nawet jeżeli uznać ten kod jak do Xboxa to "...jeżeli przedsiębiorca rozpoczął świadczenie za wyraźną i uprzednią zgodą konsumenta..."
Można zabezpieczyć się na przyszłość w jakiś sposób. Ale ja mówię o aktualnej sytuacji
@voltnation_pl tu akurat to się zabezpieczył bo o wyłączeniu towaru ze zwrotu decyduje przedsiębiorca i obowiązek informacyjny z ustawy go zobowiązuje o umieszczeniu tej informacji w ofercie, kupujący jak się nie zgadza z tym czy towar podchodzi pod dane wyłączenie może skorzystać z pomocy rzecznika lub sądu konsumenckiego, ale allegro ma na to wyrąbane (oni rozpatrują to tak jest wyłączenie to jest nie ma to nie ma nie analizują czemu, patrz moderacja co wklepała bo skojarzenie z wkładką higieniczną miała) i pewnie zwrócą mu z protecta bo w ten sposób się karmi sałatą każdego klienta co czytać nie potrafi ze zrozumieniem lub mu się nie chce... kupujący w absolutnej większości też inteligencją nie grzeszą ani znajomością przepisów tym bardziej reasumując skończy się na wyciu kupującego i allegro mu ciepnie monety lub protect by się zamknął