anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot uszkodzonego towaru przez kupujacego

Jager78
#7 Wielbiciel#

Witam. Klient kupił odemnie lampe samochodową która była w stanie idealnym. Po odbierze i rozpakowaniu w ciągu 20 minut zgłosił zwrot że niby ma złamany narożnik i jej nie chce.Dzwonił do mnie bardzo niegrzecznie i mnie zaczął wyzywać. Na 100% lampa była idealna.Na moje zapytanie czy spisał protokół jeszcze bardziej się zdenerwował i mi kazał żebym spisał sobie protokół bo on nie ma czasu.Lampa kosztowała 3 tyś.zł . Proszę o porade co robić. Nie mam zamiaru zwracać środków za coś czego nie zrobiłem tylko najwyżej firma kurierska lub ten klient z nią coś zrobił przy rozpakowaniu.Mam zrobione zdjęcia przy pakowaniu i zaznaczone elementy.Prosze o pomoc co z tym zrobić 

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

LEW433
#21 Demiurg#

Zgłosił uszkodzenie, rekalamcję, a protokół szkody jak przesyłka uszkodzona w drodze a jak nie? i nie ma obowiązku spisywania protokołu tylko jest to pomocne, składa Ci rekalamcję więc musisz ją rozpatrzyć, możesz uznać możesz odrzucić.

oznacz moderatorów

Jager78
#7 Wielbiciel#

Zgłosił zwrot towaru zaraz po odebraniu. Przedtem zadzwoniłł i bardzo się źle odnosił.Na moje zapytanie czy spisał protokół to stwierdził że Ja mam sobie spisać i walczyć z firmą kurierską bo on nie ma czasu.Lampa jeszcze nie wróciła i mam obawy że coś pokombinował.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Dlatego że Ty jako firma odpowiadasz za przesyłkę do chwile odebrania, a jak poprosi o pomoc Allegro to może różnie się skończyć.

oznacz moderatorów

Jager78
#7 Wielbiciel#

Tak  wiem ale on ją odebrał za pobraniem .Lampa kosztowała 3tyś przed zakupem dzwonił i chciał się dogadać po za allegro ale się nie zgodziłem I dzisiaj jak zadzwonił to mi powiedział że dobrze że ją kliknął i będę miał przesrane bo prawo allegro jedzie po jego syronie.Handluje na allegro od 18 lat ale nigdy nie miałem takiego przypadku jak i klienta.Straszył mnie że jest prawnikiem a jak się okazuje to blacharz.Masakra nie wiem jak to rozwiązać  jestem za uczciwy ale też nie chce żeby ktoś ze mnie wariata robił

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Art 34.4 ustawy konsumenckiej

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Oczywiście jak uszkodził, masz dowody?

oznacz moderatorów

Jager78
#7 Wielbiciel#

Jeszcze nie otrzymałem zwrotu ale mam zdjecia jak zaznaczalem i pakowałem. Aż się boje, bo 100% jakaś kombinacja

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Jager78 składaj reklamację u przewoźnika 

oznacz moderatorów

Jager78
#7 Wielbiciel#

Dlaczego Ja mam składać jak wiem że towar wysłałem w idealnym stanie idealnym w oryginalnym opakowaniu.Kupujacy odbierając rozpakował przy kurierze i zobaczył że lampa jest uszkodzona i stwierdził że Ja mam sobie zrobić protokół bo on nie ma czasu i on chce pieniądze spowrotem u siebie. Bardzo źle się odnosił do mnie przez telefon.Nie wiem co zrobił z tą lampą bo dopiero ja odsyła .Mam ją poznaczoną i zdjęcia jak pakowałem prz

oznacz moderatorów

krejzole
#14 Krzewiciel#

A przesłał zdjęcia że lampa uszkodzona? Do mnie klienci też odzywają się że towar popękany a jak proszę o zdjęcia to nagle cudownie się wszystko zrasta w całość i kontakt się urywa.

A co do lamp 🤣 to kiedyś jak miałem wspaniałe Fiat Uno wymieniałem przednią "szklana" i upadła mi, musiałem iść po szufelkę 🤣 i zamówić kolejną ale ona kosztowała 50zł.

oznacz moderatorów

Jager78
#7 Wielbiciel#

Nic nie przesłał tylko krzyczał i straszył.Teraz sobie trochę poryłem to okazuje się że handluje cześciami na otomoto i wiekszą to części opla. A na allegro nic nie sprzedaje widocznie jakiś powód musi być.Coś mi zaczyna śmierdzieć na odległość a niby nie ma czasu protokółów robić.Jak takim człowiekiem można być nigdy nikogo nie oszukałem a tutaj się znalazł kolega po fachu.Masakra

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Jager78 Masz zdjęcia nr lampy itd, wiesz czy twoja czy nie, skoro handluje to nie uszkodził najwyżej chciałby podmienić, miałoby to sens, ale to wszystko to gdybanie.

oznacz moderatorów

Jager78
#7 Wielbiciel#

Masz rację żeby nie gdybać jak dostane to zobacze ale za dużo w handlu siedze i od początku coś mi nie pasowało 

oznacz moderatorów