Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Viac kupujem na Allegro, a chcel by som kupovať na firmu bez DPH, ako na to ? Platiť zbytočne naviac DPH nechcem. Cez štát v rámci únie by to malo byť bez DPH, a to som nastaviť nevedel. Platba nie je možná u Vás bez DPH, čo ma omedzuje pri nakupovaní.
Zdravím @HedinPO, v tomto případě je jedinou možností vrácení peněz přímo mezi Vámi a kupujícím, a to mimo nástroje Allegra (zkrátka z účtu na účet). V rámci peněženky takové vrácení možné není. Na Slovensku zatím B2B nákupy plně nepodporujeme, a jakkoliv je to v plánu, aktuálně je jediné řešení toto.
Prečo aspoň teda nezakážete v systéme, kde má byť predaj B2C zákazníkovi, aby bolo možné pridávať firemné údaje? Nerozumiem tejto logike. Máte systém, ktorý nie je stavaný na predaj s prenesenou daňovou povinnosťou a ako ho všade označujete je B2C, teda business to customer, ale nechávate tam možnosť nakupovať iné firmy teda "business".
Na základe európskych smerníc a nariadení o spoločnom systéme dph NEMÔŽE platca dph vystaviť faktúru s dph inému platcovi dph mimo svojej krajiny.
Ozaj si nemyslím, že by bolo ťažké naprogramovať podmienku, ktorá si pozrie v akej krajine je registrovaný predajca, v akej kupujúci a ak sa tieto krajiny nezhodujú nezapne možnosť pridania firemných údajov.
Takto sa len komplikuje fungovanie na platforme ako kupujúcim tak aj predávajúcim. Presuňte business zákazníkov na B2B platformu a nefiremným zákazníkom zakážte možnosť vypĺňať daňové identifikačné čísla pri nákupoch mimo svojej krajiny...