Predmet: Žiadosť o zásah podpory Allegro – Nesúhlas s postupom predajcu a žiadosť o výmenu kus za kus (Číslo objednávky: [Doplň číslo objednávky])
Vážená podpora Allegro,
obraciam sa na Vás so žiadosťou o pomoc pri riešení sporu s predajcom. Zakúpil som si elektrickú kolobežku, ktorú nevyhnutne potrebujem na každodenné dochádzanie do práce. Kolobežka však vykazovala vážne výrobné chyby ihneď od vybalenia – nefunkčná pneumatika, ktorá úplne stráca tlak, a chybné, suchajúce brzdy. Kolobežka je prakticky úplne nová, má najazdených len 199 km, no momentálne je kvôli týmto chybám úplne nepoužiteľná.
Predajca odmieta situáciu riešiť operatívne. Neustále ma odbíja tým, že čaká na vyjadrenie výrobcu, a tvrdí, že ich postup sa nezmení ani po nahlásení na Allegro (komunikáciu prikladám v prílohách 9422.jpg a 9426.jpg).
Ja si však nemôžem dovoliť čakať týždne na vyjadrenia tretích strán, pretože kolobežku potrebujem na presun do zamestnania. Keďže predajca mi doteraz nedal žiadnu adekvátnu odpoveď a situáciu nenaťahuje, žiadam o okamžité riešenie prostredníctvom Allegro Protect.
Moja požiadavka je okamžitá výmena nefunkčného tovaru kus za kus, prípadne okamžité vrátenie peňazí, aby som si mohol zabezpečiť náhradný funkčný dopravný prostriedok.
Vopred ďakujem za rýchle preverenie a pomoc pri vyriešení tejto situácie.
S pozdravom,
Marek Puska
Dobrý deň, pán Puska (@Client:133181372),
ďakujem, že ste mi podrobne opísali vzniknutú situáciu.
V tejto situácii Vám odporúčam komunikovať s predajcom priamo prostredníctvom Diskusie na Allegro, ak ste tak ešte neurobili. Diskusiu môžete založiť vo svojej histórii nákupov po otvorení konkrétnej objednávky a výbere možnosti „Nahlásiť problém po nákupe“ (allegro.sk/moje-allegro/nakupy/historia-nakupo). V rámci Diskusie môžete podrobne opísať problém, priložiť fotografie a ďalšie podklady k reklamácii.
Ak sa Vám s predajcom nepodarí dosiahnuť uspokojivé riešenie alebo budete mať pocit, že komunikácia nevedie k náprave situácie, môžete v Diskusii požiadať o zapojenie podpory Allegro. Kolegovia následne preveria celý priebeh komunikácie a pomôžu Vám s ďalším postupom.
Verím, že sa situáciu podarí čo najskôr vyriešiť k Vašej spokojnosti. Ak budete mať akékoľvek ďalšie otázky, pokojne mi napíšte priamo tu. 🙂