anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Hodnocení prodejců na Allegru

Client:125841767
#1 Nowicjusz
  • Dobrý den, nikdy jsem to neřešil, ale už se mi to stalo vícekrát a vím, že to zažili i moji blízcí. Pokud člověk obchodníkovi napsal zlou recenzi, přišel okamžitý nával psychického nátlaku, že mají děti a podobně, a že jim Allegro počítá body a budou vyhozeni, dostanou ban na účet a přijdou o práci, jestliže tu špatnou recenzi nesmaže.
    Myslím si, že na většinu lidí to zabere, ale Allegro je velký korporát a očividně má asi až moc tvrdá pravidla, která mi přijdou přes čáru, aby mi tohle během 5 let napsalo několik prodejců, když produkt byl špatný nebo mi vrátili bezdůvodně peníze a já tak čekal zbytečně na produkt, a hned jak napíšete recenzi, přijde příval SMS zpráv, e-mail o zrušení recenzí, když produkt stojí 200 Kč, řeknou vám raději, abyste si produkt nechali a ještě vám vrátí peníze, ale tentokrát šlo o 8200 Kč za profi žebřík, který mi zrušili, jenže mě to teď ohrožuje zakázku, ale to je úplně bokem, ale co mě zaráží, je samotné Allegro, pokud to tak opravdu funguje, že takhle šikanují prodejce, měl by se na to někdo podívat.

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

m_david
Expert Allegro.cz

Zdravím @Client:125841767, a moc díky za tuto zprávu. Jestli čtu příspěvek dobře, tak na jednu stranu máte sympatie k prodejcům a jejich náročné práci. Což my také - všech našich prodejců si absolutně vážíme a vždy k nim přistupujeme férově a nápomocně. Zároveň pak píšete, že Vám kvůli nedoručenému žebříku nyní stojí zakázka a přístup prodejce tak nebyl dobrý.

A to jsou právě momenty, kdy hodnocení má svůj smysl a je důležité pro to, aby se i ostatní zákazníci mohli na Allegru bezepčné pohybovat a mít jistotu, že jimi zvolený (třeba právě na základě hodnocení) prodejce je ten pravý.

Ano, negativní hodnocení je pro prodejce nepříjemné (ale nikoliv fatální), ale téměř jisté se do ní dostal vlastní vinou. Máme mechanismy, které prodejcům i v takovýchto situacích pomohou - ale určitě do nich nepatří to, aby Vám jako zákazníkovi prodejce psal takovéto zprávy. NIKDY nesmí dojít k tomu, aby si prodejce vymáhal úpravu hodnocení výměnou za nějakou službu (například uznání reklamace, slevu atd.) anebo takovýmto nátlakem. Takovýto přístup na Allegru vidět nechceme. Prodejce musí postupovat dle zákonů a našich podmínek. A doplním poznámku, že stejně tak vnímáme hodnocení i z druhé strány. Pokud jako zákazník napíšete nepravdivé hodnocení, tak jej můžeme smazat nebo vyloučit, aby prodejce nebyl poškozen.

Jestli mohu poradit, tak před udělením hodnocení v případě, že obejdnávka nedopadla, jak měla, určitě doporučuji nejprve založit s prodejcem Diskuzi (přes tlačítko Podat reklamaci nebo nahlásit problém v Informacích o nákupu u dané objednávky, kterou najdete na allegro.cz/moje-allegro/nakupy/historie-nakupu), kde se s Prodejcem můžete domluvit na vhodném řešení. V diskuzi také můžete požádat kolegy z naší podpory (přes tlačítko Požádat Allegro o pomoc), aby se do diskuze připojili a v komunikaci s prodejcem Vám pomohli. Diskuze je ten nejefektivnější nástroj, jak případné potíže s objendávkami na Allegru řešit.

Marek
Moderator
oznacz moderatorów