Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Biorę udział w wyzwaniu z powyższą aplikacją. niestety po odrzuceniu zadania - wiem, że nie podołam mu - nie ma już opcji wybrania innych mieszczących się w puli 30. Jest 0/30 a zadania są zablokowane i pokazuje, że będą dostępne dopiero za kilka dni. Odinstalowanie, instalacja w innym miejscu, restarty - nic nie pomaga. Był pomysł, że skoro nie działa i nic nie można zrobić bo tak to można by zalogować się na inny email i tak brać udział z niego. Niestety nie można bo chyba powiązane nagle jest to ze sprzętem.
@7ed kwestiami technicznymi związanymi z aplikacją opiekuje się zespół GamExp. Napisz proszę na adres: gamexp@instreamly.com
Niestety zero reakcji.
pula na ten tydzien jest juz wyczerpana
4 tydzień akcji i 3 jak aplikacja nie zlicza zadań wcale. Support do którego mnie odesłano nie odpisuje wcale. To jest już jednak ten moment kiedy człowiek się zastanawia czy to aby faktycznie błąd czy jednak działanie celowe mające na celu dać w jednym tygodniu nagrody tylko a w następnych wybranym użytkownikom np z bazy tych co zakupili dopiero smart z reflinków streamerów. Tak czy tak po tylu aktualizacjach i ponad 2 tyg nie wierzę już, że to błąd. Zostaje celowe działanie a takie - wprowadzające dodatkowo błąd bo nagroda jest gwarantowana - podlega już jednak zgłoszeniu np do UOKiK wraz z udokumentowanymi tygodniami bo jest to zwykłe oszustwo.