anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Anulowanie subskrypcji Allegro Smart wyłączyło usługę – straciłem 30 zł

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:45422097
#8 Zapaleniec

Cześć,

piszę z prośbą o pomoc i interwencję w sprawie mojego pakietu Allegro Smart.

Wykupiłem roczny pakiet Smart za 30 zł. Chwilę po opłaceniu zamówienia chciałem jedynie anulować automatyczne odnawianie subskrypcji na kolejny rok, aby po prostu o tym w przyszłości nie zapomnieć. Niestety, system zadziałał tak, że natychmiastowo i całkowicie wyłączył usługę Smart na moim koncie.

Z usługi Allegro Smart nie zdążyłem skorzystać ani razu (nie zrobiłem żadnych zakupów z darmową dostawą).

Byłem przekonany, że anulowanie subskrypcji wyłączy tylko pobranie opłaty za rok, a bieżący, opłacony okres pozostanie do mojej dyspozycji.

Bardzo proszę o pomoc Moderatorów – czy jest możliwość przywrócenia mojego opłaconego pakietu Smart lub całkowitego zwrotu pobranych 30 zł?

Z góry dziękuję za pomoc!

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:45422097 w panelu allegro smart nie ma opcji powrotu do smart. Pieniądze wrócą chyba po 6-7 daniach po okresie wypowiedzenia 

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:45422097 nie mamy możliwości przywrócenia Twojej subskrypcji. Faktycznie w przypadku jej anulowania jest zakańczana. Nie martw się, bo środki zostaną Ci zwrócone. 
Co do samej subskrypcji, jeżeli do opłacenia jej użyłeś innej metody niż karta płatnicza (np płatność blik), subskrypcja nie będzie miała możliwości się odnowić. W takim przypadku po zakończeniu opłaconego okresu przejdziesz w 14 dniowy czas wypowiedzenia umowy i zostanie ona zakończona (bez żadnych dodatkowych kosztów). 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Client:45422097
#8 Zapaleniec

Dziekuje za odpowiedz, nie powinno to dzialac w ten sposob. 

oznacz moderatorów