Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy mam możliwość oddać zakupiony towar w ciągu 14 dni, jeżeli nie posiadam oryginalnego opakowania? Czy sprzedawca może odmówić przyjęcia towaru i nie zwrócić pieniędzy?
@justysiaQ17 Jeśli zakupiłaś od przedsiębiorcy a towar nie ma wyłączonej możliwości odstąpienia od umowy to tak, możesz odesłać towar bez oryginalnego opakowania a sprzedający nie może odmówić przyjęcia takiego zwrotu.
Sprzedający nie powinien też obniżać kwoty zwrotu z powodu braku opakowania ale ma prawo obniżyć zwracaną kwotę jeśli towar sam w sobie utracił na wartości.
Towar od przedsiębiorcy. Zwykły metalowy wieszak na ubrania. Sprzedający twierdzi że ma być opakowanie w którym towar do mnie dotarł, gdyż co on później zrobi z tym towarem bez opakowania. Rodzice się pospieszyli i wyrzucili opakowanie a wieszak skręcili. Towar nie naruszony w żaden sposób.
Jakby był problem to otwórz dyskusję:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa sprzedajacy nie może odmówić przyjęcia zwrotu.
Generuj kod zwrotu i odsyłaj, nie przejmuj się tym co on pisze.
Dziękuję!
Sprzedający nie może odmówić przyjęcia zwrotu bez oryginalnego opakowania, jeśli twierdzi inaczej to poproś go o podanie podstawy prawnej na której opiera swoje słowa.
Pamiętaj tylko, że zwracając towar to TY odpowiadasz za jego odpowiednie zabezpieczenie przed uszkodzeniami.
Nie musi być to oryginalnym opakowaniu, ale jak pomniejszy wartość towaru, to może zwrot środków być mniejszy.
Można odesłać nawet w reklamówce z biedronki tylko nie ździw się kiedy TY również w pewnym momencie zaczniesz dostawać wszystkie przedmioty kupione na allegro w reklamówce z biedronki.
Nie miałabym nic przeciwko, byle tylko przedmiot był dostatecznie zabezpieczony. 😉 O co napewno zadbam odsyłając dany przedmiot.