anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak paczkomatow InPost w opcji Smart

M__A__C__I__E__K
#9 Pomysłodawca

Witam chciałem kupić przedmiot wybrałem sobie zamówienie za ponad 45 zł chcę wybrać paczkomat ale muszę za niego zapłacić wszystkie opcje jak Orlen DHL DPD są w opcji Smart a paczkomatu nie ma w Smart , tylko opcja płatna , czy to jakieś zmiany w Smart ? 

Chodzi o :

https://allegro.pl/produkt/kreatyna-proszek-pomaranczowy-6pak-nutrition-500-g-61fff680-d0f1-4a18-920...

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Dopłaty dla sprzedawców są sporo droższe za Inpost niż za Delivery dlatego niektórzy porezygnowali. Może być też jakiś sprzedawca, który ma problemy z nadaniami i zrezygnował. Ogólnie Inpost to indywidualna decyzja sprzedawcy, natomiast Delivery są przymusowe o ile sprzedawca chce mieć smarta.

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@M__A__C__I__E__K nic się nie zmieniło po naszej stronie. Sprzedający w tej ofercie ma tak ustawiony cennik dostaw, że przesyłki InPost nie są Smart!
Żeby były, maksymalny koszt dostawy, jaki sprzedający może ustawić to 10,95 zł wtedy metody dostawy InPost byłyby Smart, sprzedający ustawił 14,99 zł, dlatego przesyłka tą metodą dostawy nie jest w Smart!

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Client:74250890
#13 Ambasador

Bardziej to, że Allegro Paczkomaty InPost 10,95 PLN (umowa i opłaty wynegocjowałe z przewoznikiem) jest w Smart!, a druga metoda dostawy Paczkomaty InPost (kwota jaką wpisze sprzedawca, rozliczanie bezpośrednio z przewoznikiem) nie są w Smart!. 

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@M__A__C__I__E__K.

Paczkomatów Inpost nigdy nie było w Smarcie, były i są Allegro Paczkomaty Inpost (to inna usługa Inpostu).

A to czy sprzedawca udostępnia dostawy przez Allegro Paczkomat Inpost, to jego decyzja. Po pierwsze są dopłaty do każdej przesyłki. Po drugie w tej usłudze nie ma gwarancji doręczenia (w przeciwieństwie do standardowej usługi).

oznacz moderatorów