Witam, od ponad 2 tygodni nie mam nowych smart wyzwań, wiadomo kiedy pojawią się nowe?
Cześć @Client:104164837, zapytałem w tej kwestii odpowiedni zespół.
Gdy tylko otrzymam odpowiedź, wrócę do tego wątku 😉
Przecież jest komunikat "pracujemy nad nowymi wyzwaniami" już 2 tygodnie pracują nad tym , znając ich to jeszcze długo potrwa
Witam, u mnie to samo.
Od jakichś 2-3 tygodni brak nowych wyzwań poza jedynym korzystaniem z przesyłek Allegro Delivery.
Wcześniej miałam bardzo wiele wyzwań, w których mogłam uczestniczyć.
Proszę o weryfikację.
od jakiegoś czasu nie wyświetlają mi się wyzwania, czy ich nie ma czy u mnie jest problem?
U mnie to samo, od miesiąca czasu pustki wyzwaniach, cały czas przygotowują.
Raczej problem po stronie allegro, pytanie tylko czym spowodowany, że u tylu osób to samo jest.
Proszę ponownie o weryfikację problemu ponieważ poprzednio chyba moja wiadomość została zignorowana 🙄
@Client:109847516 @Client:104164837 @kinderjola dziękuję za Wasze zgłoszenia w tej sprawie. Smart! Wyzwania to akcje promocyjne, które są przydzielane systemowo i dobierane indywidualnie.
Oznacza to, że dostępność konkretnych wyzwań może różnić się między kupującymi i nie każdy otrzymuje te same propozycje w tym samym czasie. System regularnie generuje nowe oferty dla różnych grup klientów, biorąc pod uwagę wiele zmiennych.
To, że w tej chwili nie widzicie aktywnych wyzwań wynika z obecnego cyklu promocji.
W tej sytuacji, mogę Was jedynie poprosić o cierpliwość i zachęcić do regularnego sprawdzania zakładki.
Najprawdopodobniej w przyszłych edycjach, nowe wyzwania będą dostępne także dla Was.
otrzymałam info od Allegro"przeglądasz fajne produkty,zajrzyj także to wyzwań aby kupować taniej ze smart monetami,zaglądam ale nie mam ani jednego wyzwania to po co te informacje
@kinderjola dziękuję, ze zwróciłaś na to uwagę. Przyznaje, że nie jest to fortunne jeśli obecnie nie masz żadnych wyzwań do zrealizwowania, przekażę to jako informację zwrotną dla zespołu, który wysyła te powiadomienia.
Dzień dobry,
po ostatnim zrealizowanym wyzwaniu, od ponad dwóch tygodni nie pojawiają mi się nowe. Ostatnio dostałam powiadomienie z informacją, że mogę dołączyć do nowych wyzwań, ale takie się nie pojawiły.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam serdecznie
Dzień dobry @kotWena! Smart! Wyzwania to akcje promocyjne, które są przydzielane systemowo i dobierane indywidualnie.
Oznacza to, że dostępność konkretnych wyzwań może różnić się między kupującymi i nie każdy otrzymuje te same propozycje w tym samym czasie. System regularnie generuje nowe oferty dla różnych grup klientów, biorąc pod uwagę wiele zmiennych.
To, że w tej chwili nie widzisz aktywnych wyzwań wynika z obecnego cyklu promocji.
W tej sytuacji, mogę jedynie poprosić Cię o cierpliwość i zachęcić do regularnego sprawdzania zakładki.
Najprawdopodobniej w przyszłych edycjach, nowe wyzwania będą dostępne także dla Ciebie.
Dziwne, że pracownicy po prostu nie wiedzą, że od lutego nie ma chyba nikt nowych wyzwań. Ja tu piszę formularze ocb i wszędzie ta sama regułka wklejana. Napiszcie wprost że obecnie przechodzicie Smartowe zmiany i na razie nic nie ma, a nie że człowiek reklamacje składa, czeka jak osioł, tu po prostu nic nie ma bo nie ma być.
Również nie mam żadnych wyzwań gdzieś od lutego. Podczas gdy żona ma na koncie cały czas nowe wyzwania. O co chodzi?
O to, że chyba trzeba zacząć masowo informować uokik. To jest jawne naciąganie na Smart i wybiórcze traktowanie klientów. Równie dobrze mogliby na moim koncie obecnie całkiem **piiip**zielić zakładkę monet, bo jest zbędna.
Jestem użytkownikiem od nastu lat, kupuje regularnie i ostatnie wyzywania mialem styczeń-luty, tak wiec zaraz będzie 3 miesiące bez 😆sprawdzałem temat porównujac konta znajomych i do lutego wszyscy dostawaliśmy te same wyzwania, a teraz takie bonusy dostają tylko świeżaki 😆taki klimat 🙈
U mnie to samo, jeszcze co chwilę wiadomości, że mam zajrzeć do wyzwań i kupować jeszcze taniej, a tam pustka.
Również od dłuższego czasu nie mam smart wyzwań i cały czas widnieje informacja, że są w trakcie przygotowania..
@Client:109847516 @Client:104164837 przepraszam, że nie otrzymaliście odpowiedzi wcześniej.