Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam 12.01.2021 zakupiłam maszynkę do strzyżenia Wella i niestety popsuła się. Sprzedający nie chce przyjąć reklamacji gdyż twierdzi , że gwarancja obowiązywała tylko 1 miesiąc co miało być zaznaczone w opisie oferty ( nie mam możliwości zweryfikować) Nadmieniam , że nie mam możliwości skorzystać z programu ochrony kupujących -obowiązuje tylko 180 dni. Co mogę zrobić aby sprzedający przyjął towar i naprawił ?
@beataz371 możesz reklamować ten produkt z tytułu rękojmi.
Rękojmia to nakładana przez ustawę odpowiedzialność sprzedawcy za wady sprzedanej rzeczy. Obowiązuje przez dwa lata od wydania rzeczy. Pozwala na dochodzenie wobec sprzedającego określonych roszczeń w związku z tymi wadami. Przedsiębiorca względem kupującego będącego konsumentem nie może odmówić rozpatrzenia reklamacji. Nie jest dozwolone wyłączenie rękojmi względem konsumentów.
W Twoim przypadku wada fizyczna została stwierdzona przed upływem roku od dnia wydania sprzedanej rzeczy, a w takich sytuacjach domniemywa się, że wada lub jej przyczyna istniała w chwili dokonania zakupu.
Dlatego napisz do kupującego, że reklamujesz ten produkt z tytułu rękojmi, w razie problemów napisz tu ponownie, poproszę o wysłanie wiadomości do sprzedającego.
Kupiłam nowa zmywarke od oleole na allegro. Zglosmlam reklamację, przyjechał serwisant i stwierdzil że wszystko ok.
Zmywarka zostawia wodę na scnianka, drzwiach i ...naczyniach po zakończeniu mycia.
Ale zdaniem serwisanta to jest sprawna zmywarka.
Dostałam od Beko ze nie ma podstaw
No ręce opadaj.
Jak nie ma podstaw. Mam wadliwa ewidentnie wadliwa zmywarke a sprzedawca zarty sobie robi.
Co dalej robić?
beataz371 złóż reklamację sprzedawcy z tytułu rękojmii , obowiązuje 2 lata dla produktów nowych i rok dla używanych . Jeśli będzie robił problemy napisz tu -https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=2c798b65-a629-4d86-8fde-ab93de1c4166
@beataz371 Przy reklamacji nie powołuj się na żadne gwarancje, tylko na RĘKOJMIĘ. Rękojmia obowiązuje przez 2 lata i jest obowiązkowa.
Po tak długim czasie możesz poprosić o pomoc Allegro tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=65a29468-5e40-4672-a8d6-e0a1f77e6d3a&subjectId=5d429015-5... Sprzedawca otrzyma odpowiedni komunikat. Złóż mu ponownie pisemną reklamację z RĘKOJMI. Poczytaj w necie o rękojmi.
Z POK też możesz skorzystać, pisząc tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=6464910c-6c94-4a98-8205-c92e3ce82158&subjectId=460985e0-b... Na POK masz 6 miesięcy, ale zgodnie z regulaminem ten czas może zostać wydłużony.
Kupiłam nowa zmywarke od oleole na allegro. Zglosmlam reklamację, przyjechał serwisant i stwierdzil że wszystko ok.
Zmywarka zostawia wodę na scnianka, drzwiach i ...naczyniach po zakończeniu mycia.
Ale zdaniem serwisanta to jest sprawna zmywarka.
Dostałam od Beko ze nie ma podstaw
No ręce opadaj.
Jak nie ma podstaw. Mam wadliwa ewidentnie wadliwa zmywarke a sprzedawca zarty sobie robi.
Co dalej robić?
Powołałam się na rękojmię i wadę ukryta.
@anysia udać się do lokalnego rzecznika praw konsumenta oraz zorganizować rzeczoznawcę.
pewnie trzeba przeczytać instrukcję i zmienić tryb zmywania na wyższą temperaturę a nie pipzdzić na jakimś eko
Serio?
20 lat nie potrafię obsługiwać zmywarki. Nagle bohater wyjasnil
Jak nie masz nic sensownego do powiedzenia to nie pisz bo szkoda mojego czasu na sprawdzanie jakiegoś bełkotu.
Pewnie było outlet, towary ze zwrotów A...on i innych - używane itd... Znam kilku z YT, którzy twierdzą, że to zacny biznes...