Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Moje pytanie brzmi, dlaczego nie mam żadnych losów za moje zamówienia z Loterii! Smart! 2025. Ostatni raz dostałam losy 1 listopada, ale potem zrobiłam więcej zamówień i nie miałem żadnych losów. Moje zamówienia: dzisiaj, 4 listopada, na ponad 100 złotych przez aplikację Allegro i Smart Delivery (powinny być 4 losy), 2 listopada przez aplikację Allegro i Smart Delivery (powinny być 2 losy) i kolejne zamówienie 1 listopada, również przez aplikację Allegro i Smart Delivery (powinny być 2 losy).
@Client:109334727 sprawdzimy dokładnie te zamówienia i wrócę do Ciebie z informacjami.
@Client:109334727 mam już informacje i tak:
Dzień dobry.
Jeśli chodzi o zamówienie powyżej 100 zł, to mój błąd. Myślałem, że wystarczy kupić przez aplikację lub skorzystać z dostawy Allegro.
Odnośnie „zamówienie z 4.11 pochodziło z kategorii wykluczonej”, czy mógłaby Pani podesłać mi link, gdzie znajdę informacje o kategoriach wykluczonych z promocji? Nie znałazłam takiej informacji.
Pozdrawiam
@Client:109334727 Kategorie wykluczone:
- Medycyna naturalna- waporyzatory,
- Domowa- apteczka,
- Siłownia i fitness- suplementy i odżywki,
- Bieganie- odżywki i suplementy dla biegaczy,
- Mleka modyfikowane- początkowe,
- Trafika,
- Gry towarzyskie- karciane,
- Gry towarzyskie- imprezowe,
- Wyposażenie- zabawne gadżety,
- Gry towarzyskie- kościane,
- Produkty spożywcze- wina i napoje bezalkoholowe,
- Akcesoria alkoholowe,
- Dodatki do alkoholu i zaprawki.
Informacje na temat ograniczeń w loterii Smart! znajdziesz w regulaminie loterii oraz w załączniku 2 do regulaminu Allegro.