anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy jest jakiś termin, w którym Sprzedający musi wysłać zakupiony towar przez Allegro Smart?

Client:87869341
#7 Wielbiciel#

Cześć wszystkim, 
czy jest jakiś regulaminy termin, w którym Sprzedający musi wysłać zakupiony towar przez Allegro smart? 
W czwartek zrobiłem zakupy, dzisiaj się dodzwonić do Sprzedawcy nie można, paczka wciąż oczekuje na nadanie. Trochę to dziwne, bo nigdy mi się nie zdarzyło, żeby nie była nadana przez 3 dni robocze. (zazwyczaj w tym terminie nawet była dostarczana).
Dzięki za odpowiedź.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

mdrogeria
#21 Demiurg#

Client:87869341 w zakładce ,, moje zakupy - szczegóły ,, masz podany przewidywany czas doręczenia , jeśli minął w dyskusji zapytaj sprzedawcy o wysyłkę .

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#
"PRZEWIDYWANY CZAS DOSTAWY

Przewidywaliśmy dostawę na sob. 19 cze., ale widzimy, że jest opóźnienie."
Po telefonie do Sprzedawcy Pan mówi, że zostanie wysłana jutro.
Nigdy nie robię takich ekspresowych (na już, na zaraz) zakupów, rozumiem Sprzedawcę, ale w środę/czwartek to mi nie będzie już potrzebne.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

Client:87869341 poinformuj sprzedawcę , że rezygnujesz z zakupu i odpowiednio oceń jego zaangażowanie informując tym  samym innych kupujących .

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:87869341 Czas wysyłki masz podany w aukcji w zakładce Dostawa. Sprawdź, jeśli został przekroczony możesz interweniować u sprzedawcy, możesz też odstąpić od umowy i domagać się zwrotu wpłaty.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#
"Paczkomat InPost
8,99 zł
2 dni robocze
z pakietem smart
0,00 zł".
Rozumiem na logikę, że to jest czas dostawy, a nie wysyłki, ale jest też słowo "przewidywany", co nie wiąże w ogóle Sprzedawcy do obowiązku dostarczenia w tym terminie 🙂
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:87869341 Tak, czas wysyłki widzisz tylko w aukcji przed zakupem - sprawdź w takiej samej aukcji u tego sprzedawcy na liście ofert. Po zakupie, w swojej zakładce, gdy klikniesz tytuł aukcji, widzisz już tylko czas dostawy - Allegro zmienia treść oferty po zakupie, są tam zawarte inne dane, brak jest już czasu wysyłki.

Jeśli towar Ci nie będzie potrzebny, zrób zwrot w zakładce Moje zakupy, sprzedawca będzie Ci musiał oddać całą wpłatę.

oznacz moderatorów