Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy allegro mogłoby udostępniać więcej opcji kurirów w smarcie. Dpd to najgorsza firma, mam nagranie jak kurier wnosi uszkodzoną paczkę oznaczoną naklejka "uwaga szło", uderzenie było naprawde potężne skoro plastiki pp popękały. Reklamacja oczywiście jak głowa w sciane. Pisze ja ją to mi odpisują , że reklamować musi nadawca przesyłki - reklamuje nadawca to odpisali, że osoba zgłaszająca jest niewłaściwa i nie będą jej rozpatrywać.... Wystarczyło by poporstu nie korzystac z ich usług i po problemie. Jednak na allegro wiekszość opcji z kurierem to dpd.....
Już nie raz był poruszany ten temat. DPD ma umowę z Allegro na obsługę SMARTa i w najbliższym czasie nic się nie zmieni.
Co do reklamacji w DPD to ja mam zupełnie inne odczucia. Jak wszystko w dokumentach się zgadza to nie ma problemu z odzyskaniem pieniędzy za uszkodzoną przesyłkę. Na dwie zniszczone paczki w ciągu pół roku dwa razy dostaliśmy odszkodowanie. Ważne jest tylko dopilnowanie wszystkich formalności przy składaniu reklamacji.
W dpd składałem reklamacje to mi napisali , że reklamacje musi złożyć nadawca, nadawca zgłosił reklamacje to po 30 dniach odpisali że nieprawidłowa osoba złożyła reklamacja i jest odrzucona po czym na pytanie co oni w ogole piszą za farmazony nie odpowiadają !
@CSELublin
reklamować musi nadawca przesyłki - reklamuje nadawca to odpisali, że osoba zgłaszająca jest niewłaściwa i nie będą jej rozpatrywać
Metoda dostawy objęta Smart nazywa się "Allegro Kurier DPD", a nadawcą przesyłek z przedrostkiem "Allegro ..." jest Allegro, a nie sprzedawca.
Najlepiej jednak reklamację na takie metody dostawy składać bezpośrednio w Allegro, a nie u podwykonawcy (DPD).
Rozumiem ale w tym przypadku towar nie był zamawiany przez allegro a ja z dpd na tym osiedlu nie chce miec nic wspólnego a często zamawiam również przez allegro.
@CSELublin
Być może sprzedawca korzystał z usług innego pośrednika, który zawarł umowę z DPD i to on (zawierający umowę) powinien złożyć reklamację, a nie sprzedawca.
możliwe, zapytam