anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy kurierzy InPost jeżdżą w niedziele?

jabollus
#11 Animator

Czy jeśli termin na odbiór przesyłki w ramach Allegro Smart! w paczkomacie InPost upływa w niedzielę, to czy jeśli nie zdążę, mogę tą paczkę odebrać po północy, tzn. już w poniedziałek?

Czy jednak kurierzy InPost jeżdżą też w niedziele i zabierają te paczki, których czas na odbiór już minął?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@jabollus  nawet jak nie jeżdżą, to przeterminowanej paczki nie odbierzesz, bo się skrytka nie otworzy 😔

oznacz moderatorów

jabollus
#11 Animator

Dzięki wielkie za konkretną odpowiedź !

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@jabollus no ... nie ryzykowałbym , jeżdżą  bo mają za dodatkową opłatą doręczenia w niedzielę , sporadycznie , ale zdarza się kurier w niedzielę pod paczkomatem , nie miałem niestety okazji zapytać po co .

oznacz moderatorów

kelpi_pl
#9 Pomysłodawca

Wszystko zależy od sytuacji. Jeśli naprawdę nie ma jak odebrać paczki a wiemy, że np. wracamy z urlopu o północy. To albo przedłużamy odbiór odpłatnie albo podejmujemy ryzyko, że uda nam się ją odebrać. Ale do tej pory upłynięcie terminu nie oznaczało automatycznej blokady skrytki. 

oznacz moderatorów

jabollus
#11 Animator

Dzięki za odpowiedź!

Jest ryzyko, jest zabawa 😉

oznacz moderatorów

kelpi_pl
#9 Pomysłodawca

Jesteś pewien?
Zdarzało mi się odbierać paczki po terminie. Do tej pory, póki kurier nie podjechał, skrytka otwierała się mimo upłynięcia terminu. 
Oczywiście, zawsze jest ryzyko, że jednak podjedzie w niedzielę. Dlatego można odpłatnie przedłużyć odbiór w aplikacji. 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ja też kiedyś odebrałem paczkę InPost po terminie. 

oznacz moderatorów