Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy jeśli termin na odbiór przesyłki w ramach Allegro Smart! w paczkomacie InPost upływa w niedzielę, to czy jeśli nie zdążę, mogę tą paczkę odebrać po północy, tzn. już w poniedziałek?
Czy jednak kurierzy InPost jeżdżą też w niedziele i zabierają te paczki, których czas na odbiór już minął?
@jabollus nawet jak nie jeżdżą, to przeterminowanej paczki nie odbierzesz, bo się skrytka nie otworzy 😔
Dzięki wielkie za konkretną odpowiedź !
@jabollus no ... nie ryzykowałbym , jeżdżą bo mają za dodatkową opłatą doręczenia w niedzielę , sporadycznie , ale zdarza się kurier w niedzielę pod paczkomatem , nie miałem niestety okazji zapytać po co .
Wszystko zależy od sytuacji. Jeśli naprawdę nie ma jak odebrać paczki a wiemy, że np. wracamy z urlopu o północy. To albo przedłużamy odbiór odpłatnie albo podejmujemy ryzyko, że uda nam się ją odebrać. Ale do tej pory upłynięcie terminu nie oznaczało automatycznej blokady skrytki.
Dzięki za odpowiedź!
Jest ryzyko, jest zabawa 😉
Jesteś pewien?
Zdarzało mi się odbierać paczki po terminie. Do tej pory, póki kurier nie podjechał, skrytka otwierała się mimo upłynięcia terminu.
Oczywiście, zawsze jest ryzyko, że jednak podjedzie w niedzielę. Dlatego można odpłatnie przedłużyć odbiór w aplikacji.
Ja też kiedyś odebrałem paczkę InPost po terminie.