Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
chciałam kupić kilka drobnych przedmiotów tak aby zapłacić za przesyłkę smartem
jednak nie łączy się kwota od różnych sprzedawców - czy coś się zmieniło w tej kwestii?
@jez1987 1 maja 2023 zakończyliśmy test, w którym niektórzy kupujący mogli skorzystać z darmowej dostawy w ramach Allegro Smart!, jeśli wartość koszyka wynosiła minimum 40 złotych od różnych sprzedających.
Szkoda, że nie poinformowaliście o tym kupujących - było by mniej nerwów i zarzutów na forum
@biosorcerer To nie jest prawda. Kupującym, którzy znajdowali się w grupie testowej, wyświetlaliśmy w zakładce Allegro Smart! (Allegro > Moje Allegro > Zakupy > Programy zniżkowe > Allegro Smart!) informację, że akcja trwa do 30 kwietnia 2023.
W takim razie taka informacja była niewystarczająca skoro wracają z pytaniami na forum.
@ko_alka "...Wyświetliliśmy informację..."
Czy jesteś pewna że wszyscy z grupy testowej wyrazili zgodę na udział w teście ?
Nie było żadnego pytania - zapomnij - teraz są pretensje i roszczeniowe podejście do rzeczywistości - miałem i chcę mieć nadal. Allegro jedzie na pałę ze swoimi wdrożeniamia/testatmi i później takie są tego efekty...
@br. @biosorcerer Przykro mi, że uważacie, że komunikacja na Allegro jest niewystarczająca. Prowadzimy szkolenia, na bieżąco publikujemy i aktualizujemy artykuły w Pomocy, organizujemy webinary, komunikujemy zmiany na Gadane...
Do kupujących, których wybraliśmy do testów, wysłaliśmy maile, smsy oraz powiadomienia w aplikacji o starcie testu. Opublikowaliśmy także informację w Pomocy. Jak jeszcze — Waszym zdaniem — moglibyśmy lepiej komunikować test? Z chęcią poznam Waszą opinię i być może wspólnie uda nam się wypracować rozwiązanie.
Allegro regularnie prowadzi testy konsumenckie różnych rozwiązań produktowych w celu zebrania danych o potencjalnych zmianach w produkcie i ich wpływie na klientów i sprzedawców. Jeśli chodzi o zgodę na udział w teście, to użytkownicy serwisu wyrazili na nie zgodę akceptując Regulamin.
8.13.
Spółka może prowadzić testy nowych usług, procesów lub funkcjonalności na Allegro lub testy dotyczące zmian obecnych usług, procesów lub funkcjonalności na Allegro. Testy mogą mieć wpływ na korzystanie z Allegro przez Użytkowników, w tym na sposób wyświetlania Ofert w wynikach wyszukiwania. Testy mogą być prowadzone wyłącznie przez czas i w zakresie niezbędnym i proporcjonalnym do osiągnięcia celu testu. Spółka prowadzi testy wyłącznie w celu rozwoju Allegro, dostosowywania się do zmian rynkowych, dostosowania się do zmian w przepisach prawa lub ulepszania świadczonych usług.
Dla mnie feedback od użytkownika, że nie wie co się dziej - w tym przypadku, że zabrano mu możliwość łączenia zakupów od różnych sprzedawców w ramach SMART jest wystarczający, aby stwierdzić, że nad komunikacją trzeba popracować. Tak, jak cię darzę mega szacunkiem @ko_alka za Twój wkład w forum i pomoc użytkownikom twoją syzyfową pracą, nie wybronisz korpo w moich oczach. Doskonale o tym wiesz, ale musisz grać w rytm zapodany przez górę.
Jeszcze raz napiszę - nie zazdroszczę Ci/Wam tej pracy...
Tylko kto to czyta? Regulaminy, informacje, nowości, zmiany, niekończące się treści których zrozumienie zajmuje czasami dużo czasu itd itp. mnożąc to przez kilka stron sprzedażowych na których jestem, banki plus inne aplikacje.... Dlatego u mnie informacje z allegro lecą w spam. Oferta była fajna, skończyła się - trudno. Karawana jedzie dalej.
@ko_alka Wszystko się zgadza, róbcie sobie te testy, tylko ze użytkownik powinien wiedzieć że jest królikiem doświadczalnym i może sobie poszaleć w jakimś krótkim terminie.
A jak się domyślam to kupujący nie wiedzieli że są przedmiotem eksperymentu. A eksperyment tak naprawdę polegał na tym żeby podpuścić kupującego na smartowe zakupy po to żeby potem nieświadomy niczego zapłącił przynajmniej podwójnie albo jeszcze drożej.
Wstydźcie się, to są metody bazarowe, ot coś w stylu 3 karty.
Komunikacja/informowanie kupujących leży i kwiczy na tym portalu. Robią kursy i szkolenia dla sprzedawców co do których jakości się nie wypowiem. Ostatnio po moim wpisie na forum odnoście ochrony środowiska utworzyli kurs jak zmniejszyć ślad węglowy - dla sprzedających... Handlarz wie, jak to zrobić - bez obaw Allegro. Liczy koszty itd. To kupujących powinniście edukować w ramach dbania o naszą planetę - jeśli nadal Wam na niej zależy na prawdę i nie są to marketingowe frazesy...