anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy nowy standart allegro to OPÓŹNIONA PRZESYŁKA?

j_banas
#8 Zapaleniec#

Mam SMARTa, ale coraz mniej sprzedających ma opcji dostawy INPOST. Zmuszony do korzystanie z innych dostawców, po raz kolejny doświadczam OPÓŹNIONEJ PRZESYŁKI. Powiedzieć, że rezygnacja z Inpostu przez Allegro odbywa się k9sztem obsługi klientów, to nic nie powiedzieć. Czy to nowy standard Allegro? Nie dziwię się, że coraz więcej klientów zyskuje TEMU.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

NipponShorty
#16 Inspirator#

Opcja inpost jest tylko trzeba szukać bo automat "proponuje co innego"

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor#

@j_banas

Allegro One i Allegro Delivery mają termin doręczenia do trzech dni roboczych.

Pamiętaj też, że przewidywany termin doręczenia oblicza Allegro i nie uwzględnia on zadeklarowanego przez sprzedawcę terminu wysyłki.

Ps. A Inpost wcale nie jest taki cudowny. W ciągu ostatnich 10 lat tylko 4 paczki doręczyli bez problemu. 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@pecela może to zależy od regionu, ja mam wręcz odwrotnie, zamawiam setki paczek rocznie InPostem - Punkt lub Kurier rocznie może 2-3 paczki gdzieś zabłądzą na sortowni na jeden dzień 🙂

Co nie powiem o One Box 3 zamówienia testowe i trzy opóźnione po 1 - 2 dni 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

sklep_solpio
#15 Entuzjasta#

@kostas11 dokładnie tak samo mamy 🙂 inpost śmiga jak trzeba pilna przesyłka nadana o 15 z paczkomatu odebrana o 18 na drugi dzień było 🙂 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Tak, to  nowy standard Allegro. Krzyczą sprzedawcy, krzyczą kupujący. Nic to nie daje. Dostawa Allegro za którą szumnie biorą odpowiedzialność stwarza problemy, a klient słyszy " proszę się skontaktować ze sprzedawcą". Co może sprzedawca - najwyżej skontaktować się z Allegro... Taka zabawa w kotka i myszkę... Nawet nie da się tego po etykiecie zlokalizować, bo delivery ma inny numer etykiety niż jest w firmie kurierskiej. I tylko Allegro ma dostęp do numeru  u dostawcy...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor#

@AnnaG-Antyki

Bo w Allegro Delivery dostawcą/przewoźnikiem jest zawsze Allegro. Nie ważne czy fizycznie przesyłkę doręczy kurier Allegro, DPD, Orlen Paczki czy jeszcze inny. 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@j_banas to nie wina sprzedawców, oni dalej mają to w ofercie, nie mam tygodnia żeby klient nie zadzwonił z pytaniem ( zawsze zamawiałem InPostem a teraz nie ma Pan w ofercie ) trafiali się klienci co zamawiali allegro im podmieniło na One Box, po chwili anulowanie i zamówienie tego samego InPostem 😉

Musisz klikać zmień, allegro bardzo ukrywa InPosta, sortowanie itp. trzeba rozwinąć filtr zaznaczyć InPost i wtedy pojawią się paczkomaty 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów