Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przed chwilą opłaciłem zakup kupek15 szt koreańskich o wartości ok 88 złotych. W opcji zakupu wykluczyłem dostawę przez kuriera Pocztexu/ zakup smart/. O zgrozo allegro wskazuje dostawę przez tę dziadowską firmę. Anulowałem zakup ., ale jest to nie poważne, że popieracie firmy , które maja negatywne opinie. Mi w ubiegłym roku po 2 dniach czekania na kuriera podrzucono awizo po odbiór paczki w Urzędzie około 5 km z buta w jedna stronę. Oczywiście po paczke nie poszedłem . Andrzej Śliwak
@andsliwak teraz dokonując zakupu w smart allegro wybiera przewoźnika.
To co to jest smart i umowa kupna - sprzedaży skoro obwarowana jest wadą , brak możliwości wyboru kuriera. Czy ktoś z Allegro czyta opinie o kurierach. Proponuję poczytać w internecie opinie m innymi o Pocztexie, Firma ta specjalizuje się w dostarczaniu awiz / należy udać sie na pocztę. Miałem 2 przypadki gdzie 2 dni nikt z pocztexu nie pojawił się a jedynie podrzucono mi awizo z propozycją udania sie po 5 kg paczkę do odległej o 5 km Sławy/ woj Lubuskie/ a Pani z UP w Sławie raczyła oświadczyć, że listonosz nie będzie dostarczał mi paczki bo , bo nie. To był zakup konserw od firmy Jurat z Nysy/ Owszem w internecie ten fakt opisałem ,ale nawet nie do stałem marnego ...pocałuj mnie w... . Oczywiście ;Pocztex paczkę zwrócił sprzedawcy, a ten pieniądze .Można sprawdzić w firmie Jurat , a moje nazwisko Andrzej Śliwak. Jeśli to Allegro ma wybierać mi dostawcę to chromolę taki smart i kończę z Państwem dalszą współpracę
Tutaj masz temat zaczęty w dniu 29.04.2024
Jest tam 28 stron postów w tej sprawie.
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/smart-dla-kupuj%C4%85cych/brak-wyboru-kuriera-w-smart/m-p/785603
Łatwo można wywnioskować co na ten temat myśli zarząd Allegro.
@andsliwak a czy zwróciłeś uwagę na to , że płacąc za przesyłkę Masz możliwość wyboru przewoźnika ? W ramach smart za przesyłkę płaci serwis i jemu pozostawmy prawo do wyboru firmy kurierskiej .
Jakość firm kurierskiech różni się mocno w zależności od regionu, a Pocztex mimo wszystko nie jest aż tak złą firmą. Osobiście wolę już awizo i odbiór w placówce, niż aby kurier zostawił paczkę losowej osobie lub zostawiał pod blokiem (w pewnej firmie na I... to standard).
Ps. Kurier Pocztexu ma płacone od doręczonej przesyłki, za awiza im nie płacę. Oni są na własnej działalności i po prostu wystawiają dla PP fakturę za doręczenie przesyłek (są też tacy na etacie, ale jest ich niewielu i zajmują się głównie przesyłkami specjalnymi, typu Pocztex Procedura, przesyłki urzędowe, czy inne które nie mogę być doręczane przez podwykonawców).
co to są kupki koreańskie?
czy chodziło o zupki?
allegro ma prawo narzucać własnego przewoźnika ale tylko wtedy gdy weźmie pełną odpowiedzialność za jego działanie - od procesu generacji etykiety po finalny proces jej dostarczenia bez wad
jak to obecnie działa widać w innych wątkach tego forum - sprzedawcy obrywają za działanie allegro