anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego mimo opłacenia dostawy SMART naliczono mi za przesyłkę 8,99 zł za ostanie zakupy.

eric96
#7 Wielbiciel

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@eric96 oferta lub transport nie była oznaczona Smart lub zakup poniżej 45 zł 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Na AL są trochę inne zasady, tam Ty i sprzedający musicie mieć Smarta i sprzedający ma ograniczoną do wysyłek na kwartał w Smarcie.

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka Społeczności
Była Moderatorka Społeczności

@eric96 Cześć. Wartość zakupów (bez kosztów dostawy) wynosiła 15.98 zł, a dla zamówień w ramach Allegro Smart musi być to kwota powyżej 40/45 zł (w zależności od tego, kiedy aktywowałeś Smarta na swoim koncie). 

oznacz moderatorów

Xantao
#7 Wielbiciel

Hej. Odgrzeję trochę kotleta ale zapytam tutaj bo mam podobny problem, otóż dziś spotkałem się z sytuacją gdzie smart działał od kwoty 55zł czy jest to możliwe? Miałem w koszyku zakupy za 43zł dołożyłem coś tam za 3.5 i miałem 46.5zl i oczywiście napis dołóż 8.5 do darmowej przesyłki,  zawsze ogarniałem co i jak ale nigdzie w regulaminie nie ma napisane o smart za min. 55zł i było to na paczkomat, także to błąd ze strony allegro czy może sprzedawcy mają już możliwość ustalenia własnej kwoty minimalnej?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Te same metody dostawy ten sam sprzedajacy ? nie >paczkomat od 45zł a przed 21..11.2022 40zl a dla niektórych od 0zl.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Xantao Możliwe, że było to zamówienie z dostawą kurierską i wówczas, według nowych zasad, minimalna wartość zamówienia musi wynosić 60 zł. W przypadku paczkomatów to zawsze 40 zł lub 45 zł (w zależności od warunków), ale nie ma możliwości, aby sprzedający sam ustalił kwotę minimalną we własnych ofertach. 

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów