Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam aktywny pakiet Allegro Smart. Wartość moich zakupów to 71,31 zł, a mimo to koszt dostawy InPost wynosi 17,99 zł, chociaż powinnam mieć tę przesyłkę za darmo w ramach Smart.
Proszę o wyjaśnienie, dlaczego dostawa nie jest naliczana jako darmowa.
Żeby wysyłka była za darmo w ramach Smarta to musisz kupować od takiego sprzedawcy który też wystawia ze Smartem i wybierać taką formę dostawy która tą usługę obejmuje. Nawet jak sprzedawca ma Smarta nie musi on dotyczyć każdej formy dostawy z jego oferty.
To tego nie wiedziałam, że Smart nie działa automatycznie na wszystkie metody dostawy, nawet jeśli mam aktywny Smart, sprzedawca oferuje Smart, wartość zakupów przekracza minimum. Dziękuję za opowiedź.
@MasterMonar musi to jeszcze udostępnić sprzedawca a coraz więcej rezygnuje, problemy z przewoźnikami ( allegro narzuca jakie mają być ) oraz nic nie ma za darmo, my sprzedawcy pokrywamy większość darmowej wysyłki ( przy tej kwocie to sprzedawca musi dołożyć 8 zł do wysyłki, a powyżej 150 zł już dopłacamy 10 zł ) więc zaczyna się to nie opłacać lub ląduje w towarze 😄
Dziękuję za wyjaśnienie, naprawdę nie wiedziałam, że sprzedawcy muszą dopłacać do darmowej wysyłki w Smart i że to oni decydują, które formy dostawy obejmuje ta usługa. Teraz rozumiem, dlaczego coraz więcej osób rezygnuje z InPostu w Smart.
@MasterMonar "Proszę o wyjaśnienie, dlaczego dostawa nie jest naliczana jako darmowa."
Wyjaśnienie jest takie - żeby SMART zadziałał muszą zostać spełnione odpowiednie warunki, w tym wypadku skoro SMART nie działa to znaczy, że te warunki nie zostały spełnione.
Dziękuję za odpowiedź, ale ja właśnie pytam o to, które konkretnie warunki mogły nie zostać spełnione w mojej sytuacji, skoro mam aktywny Smart i wartość zakupów przekracza wymagane minimum.
Nie chodzi mi o ogólne wyjaśnienie działania Smart, tylko o wskazanie co dokładnie mogło spowodować naliczenie opłaty za dostawę InPost, skoro wszystkie inne formy dostawy – takie jak Punkt DPD Pickup, Allegro One Box, Punkt ORLEN Paczka i Kurier – są dostępne za 0 zł w ramach Smart. Tylko InPost nie nalicza się jako darmowy.
W twoim przypadku dostawa była przez Inpost, który nigdy nie był Smarcie. W Smarcie jest Allegro Paczkomaty Inpost i Allegro Kurier Inpost, a to są inne usługi niż Inpost Paczkomaty i Inpost Kurier.
Ps.
Allegro Paczkomat Inpost kosztuje 10,95 zł
Inpost Paczkomat kosztuje 16,99 za gabaryt A.
Allegro Kurier Inpost kosztuje 15,98 zł
Inpost Kurier kosztuje 19,99 zł za gabaryt A.
W usługach Allegro Inpost nie ma podziału na gabaryty. Cena jest taka sama bez względu na czy to gabaryt A czy C
Dziękuję za odpowiedź.
Rozumiem różnicę między usługami Allegro InPost a zwykłym InPostem.
Problem polega jednak na tym, że w mojej ofercie nie pojawiła się w ogóle opcja „Allegro Paczkomaty InPost”, tylko ta nie-Smartowa. Wszystkie inne formy Smart były dostępne.
Czyli wygląda na to, że sprzedawca nie udostępnił Allegro Paczkomatów InPost – i dlatego Smart nie zadziałał.
Czy dobrze to rozumiem?
@MasterMonar Najpewniej tak właśnie było.
Jeśli chcesz mieć pewność, że SMART zadziała to wybieraj metody dostawy przy których widnieje logo SMART.